Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η καθηγήτρια ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου

Την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε, σήμερα, με γραπτή της δήλωση η καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νιόβη Παυλίδου, στέλεχος της Κίνησης "58".

Η κ. Παυλίδου κάνει λόγο για μια υποψηφιότητα καθαρά αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη από κάθε κεντρική πολιτική κίνηση και διευκρινίζει ότι είναι ανοιχτή "σε όλους τους πολιτικούς χώρους και στους ανεξάρτητους πολίτες που βλέπουν το μέλλον τους σε μια Ευρώπη των Περιφερειών, που χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα στη διοίκηση, παραγωγικότητα στην εργασία και αξιοκρατία στην κοινωνία".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι έχουν ήδη εκδηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπό της το ΠΑΣΟΚ, η Κίνηση "58", η "Δράση", η "Δημιουργία Ξανά", το δίκτυο "Π 80", και η "Δυναμική Ελλάδα" και δηλώνει ανοιχτή σε οποιαδήποτε άλλη συνεργασία. "Γίνονται όλα πολύ γρήγορα, μέρα με τη μέρα θα φανεί το κλίμα που θα δημιουργηθεί" προσθέτει.

Ενδεικτικές είναι οι σχετικές αναφορές της και στο κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της: "κόμματα, πολιτικές κινήσεις και ομάδες πολιτών, όσοι αποφάσισαν να προτάξουν το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών απέναντι στην κομματική περιχαράκωση, την πρόοδο και τη δημιουργία από την κομματική ακινησία, μου έκαναν την τιμή να αγκαλιάσουν και να ενθαρρύνουν την κίνησή μου. Προσβλέπω στην ενεργητική στήριξή τους μέχρι την επιτυχία".

Ελλάδα

Διανομή self test από τα φαρμακεία: Δευτέρα - Τετάρτη μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

self test covid

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι δικαιούχοι, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self test από την Πέμπτη (13/5) μέχρι και την Τετάρτη (19/5).

«Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.
 Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Κορωνοϊός: 2.461 νέα κρούσματα - 68 θάνατοι - 737 διασωληνωμένοι