Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ "ζυγίζουν" τις πολιτικές εξελίξεις

Λίγο μετά τη μία αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό θέμα συζήτησης την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την τακτική του κόμματος.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, είναι να πείσει όσο το δυνατό περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές να μην ψηφίσουν πρόεδρο, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και στη συνέχεια να ζητήσει ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό.

Η Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάζει συνεχώς τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει τους επιμέρους χειρισμούς αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των κυβερνητικών επιχειρημάτων, αλλά, κυρίως, τις επιθέσεις που αναμένεται να δεχθεί από τον ξένο τύπο αλλά και διάφορους αξιωματούχους της ΕΕ, που διαφωνούν με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Υπόθεση Μπεκατώρου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά τις αποκαλύψεις

Σοφία Μπεκατώρου

Για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας παραιτήθηκε εγγράφως σήμερα και ο Γιώργος Χριστόπουλος του ΝΟ Καλαμακίου, ακριβώς όπως είχε ήδη πράξει από χθες ο Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος του ΙΟΠ και υποψήφιος Προέδρος της Ομοσπονδίας στις προσεχείς αρχαιρεσίες).

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ» έγραψε ο Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Χριστόπουλος προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παραίτηση από τα καθήκοντά του, ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΙΟ, έχει υποβάλλει και ο δικηγόρος Χρήστος Ηλιάδης.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Τσιμτσιλή: Ξεσπά για τη Σοφία Μπεκατώρου

Άγιος Γεώργιος ο "Φουστανελάς": Ο προστάτης της Προεδρικής Φρουράς

Γερμανία - κορωνοϊός: Σχεδόν 500 νέοι θάνατοι