Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

19207424_ev_ypeks5878.limghandler.jpg

Υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά άρχισε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) με κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο αναπλ. υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ καθώς και δύο εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. 

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν οι Βασίλειος Χατζηλάμπρου και Παναγιώτης Τριγάζης, τη ΝΔ οι Γεώργιος Κουμουτσάκος και Σταύρος Βασιλόπουλος, το Ποτάμι οι Σπύρος Δανέλλης και Αλέξανδρος Μαλλιάς, τους ΑΝΕΛ οι Κώστας Ζουράρης και Ελευθέριος Καραγιάννης, το ΠΑΣΟΚ οι Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κούρκουλας, και τέλος, τη ΧΑ οι Χρήστος Παππάς και Κώστας Αλεξανδράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σύσκεψη υπό τους Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά για το ισχυρό κύμα καύσωνα

Καύσωνας

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 π.μ. υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

Στη σύσκεψη για τον καύσωνα θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν οι περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και του ΔΕΔΔΗΕ.
 

Σημειώνεται ότι η πρώτη υπέρβαση των 40 βαθμών στη νότια Κρήτη σημειώθηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου, με 40,1 βαθμούς στο Πετροκεφάλι Μοιρών, με τις τοπικές αρχές και της Κρήτης- Περιφέρεια, δήμους και πολτική προστασία- να βρίσκονται επι ποδός. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Νέο θύμα της ασφάλτου ένας 18χρονος