Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Μ. Γλέζος: Μορατόριουμ ενός χρόνου, κι αν δεν το δεχτούν, ας το επιβάλουμε

glezoskali.jpg

Να ζητήσει η κυβέρνηση μορατόριουμ ενός χρόνου πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Mega και συγκεκριμένα ανέφερε οτι εφόσον δεν δοθεί, θα μπορούσε να επιβληθεί μονομερώς από την ελληνική πλευρά.

«Εφόσον υπάρχει διαφωνία ανάμεσά μας τότε ζητάω ένα χρόνο μορατόριουμ. Ένα χρόνο ‘παγώνουν’ τα πάντα, δεν έχουμε ανάγκη από τα χρήματά σας, θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας και ύστερα από ένα χρόνο ελάτε να συζητήσουμε πάλι», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως στην περίπτωση που δεν το δεχθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να το επιβάλλει η Ελλάδα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση παρά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει και επανέλαβε πως δεν πρέπει να «δηλητηριαστούν» οι σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Πολιτική

Ανοίγει ο δρόμος προς την φυλακή για τον Γιάννη Λαγό

Γιάννης Λαγός

Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Η απόφαση αυτή αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού που είναι και το τελικό στάδιο αυτής της πολύμηνης διαδικασίας. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλογιάννης: Ανησυχία για την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα λόγω επιπλέον φόρου στα λιπάσματα

Βαρουφάκης για εργασιακά: Με το ν/σ Χατζηδάκη πάμε σε πολεμικές στιγμές

ΚΚΕ για Κεραμέως : Πρόκληση να παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια