Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

"Μύλος" στο ΠΑΣΟΚ και βαθύ ρήγμα μεταξύ νυν και πρώην ...

«Αθλιότητες» χαρακτήρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, τα συνθήματα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ακούστηκαν χθες το βράδυ στην εκδήλωση, στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ρήγας, είπε μεταξύ άλλων, πως το περιστατικό ήταν η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε πάντως, πως η ένταση δεν ήταν καθοδηγούμενη και στημένη από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Δεν δέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια [...] Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου». 

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τρίτης, το «παρών» του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο, επτά ολόκληρα χρόνια μετά τη σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προεδρία του κόμματος (μετά τις πρόωρες εκλογές του 2007), προμηνύει την εντατικοποίηση της πολιτικής παρουσίας του πρώην πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε και στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ των προοδευτικών πρωτοβουλιών, ασχέτως αν προέρχονται εκτός ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος εξέλαβε την παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ως αναζήτηση μιας «νέας αρχής», ως έκφραση του «αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας», όπως εξήγησε.

Τόνισε, δε, ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί. 

«Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών», είπε και τόνισε ότι «η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο», «μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διεκόπη πολλές φορές στην ομιλία του από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων που τον χαρακτήρισε «προδότη», προανήγγειλε απάντηση στα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη για την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974.

Kατά τα άλλα, το «παρών» στο Ζάππειο έδωσε το «όλον ΠΑΣΟΚ»: νυν υπουργοί και υφυπουργοί, «παπανδρεϊκοί» βουλευτές, ιστορικά στελέχη όπως Γιάννης Καψής και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ανεξάρτητοι σήμερα βουλευτές, πρώην βουλευτές και υπουργοί, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, πριν την έναρξη της εκδήλωσης στα μεγάφωνα ακουγόταν «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Αργότερα ακούστηκε το «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο».

πηγή: ΑΜΠΕ - in.gr

Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Θα μιλήσω με όλους τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι θα συναντηθεί με όλους τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος.

Αναλυτικά, από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι' αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπλοκή στο ΚΙΝΑΛ: Διακόπηκε η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ – Σενάρια για Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση έξι ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία

Ανδρουλάκης για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: Ολοι είναι καλοδεχούμενοι

Κεγκέρογλου για την υποψηφιότητά του: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την επαφή με την κοινωνία

ESPA BANNER