Ειδήσεις

Ελλάδα

Παραπολιτικά

Η κρητικιά Μαρία Δαμανάκη "παρακολουθεί" τις εξελίξεις με τα χημικά της Συρίας

«Συνεργαζόμαστε με τον ΟΗΕ για το θέμα της ασφαλούς καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας» αρκέστηκε να δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist.Όπως είπε, το θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιοι επίτροποι συνεργάζονται με τον ΟΗΕ και παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις.

 

«Συνεργαζόμαστε με τον ΟΗΕ και οι διαβεβαιώσεις ότι οι μέθοδοι καταστροφής είναι ασφαλείς υπάρχουν» δήλωσε  η επίτροπος την ώρα που οι συμπατριώτες της από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα παιδιά του νηπιαγωγείου μέχρι τους ηλικιωμένους ανησυχώντας για την πρωτοφανή επιχείρηση καταστροφής των χημικών ανοιχτά του νησιού μας έχουν βγεί στους δρόμους.Είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Δαμανάκη αναφέρεται σε αυτό το σοβαρό θέμα αλλά ουσιαστικά φέρεται να αγνοεί όχι μόνο τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοιου είδους κλίμακας επιχείρηση στη θάλασσα αλλά και το δραματικό  αποτέλεσμα που θα προκύψει σε περίπτωση ατυχήματος, την ολική καταστροφή της Μεσογείου και των λαών γύρω από αυτή.

 

Λ.Β

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Απάντηση ΕΟΔΥ σε δημοσιεύματα ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων

ΕΟΔΥ κορωνοϊός

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που «φιλοξενούνται» σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στη χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Τονιζει ότι «υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Καποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων». Προσθέτει οτι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

«Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)" του ΕΟΔΥ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Τραγική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη - Να μην ανοίξουμε