Ειδήσεις

Ελλάδα

Οικονομία

Με άνοδο "έκλεισε" το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σημαντική ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις ,στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 5,72%.

Την ανάκαμψη της αγοράς βοήθησαν και οι πληροφορίες για συμφωνία Πειραιώς με την MIG ,η οποία προβλέπει την κάλυψη από τον όμιλο της Πειραιώς του ομολογιακού δανείου των 250 εκατ. ευρώ της MIG, με την Πειραιώς να αποκτά έτσι σημαντική μετοχική θέση στην MIG.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Jumbo και της Alpha Bank, ενώ με σημαντική πτώση έκλεισε η μετοχή της Εθνικής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.178,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,49%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.186,95 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,25%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 150,37εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,58%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+5,66%), της Jumbo (+3,63%), της Alpha Bank(+2,94%) της ΕΧΑΕ(+2,96%), της Ελλάκτωρ(+2,66%), της Folli Follie (+2,52%) και της Τιτάν (+1,80%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-3,20%), των ΕΛΠΕ(-1,69%) και της Frigoglass (-0,87%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+4,90%), των Προσωπικών Προϊόντων (+4,10%), των Χημικών (+2,74%), του Εμπορίου (+2,49%) και των Χρηματοοικονομικών Προϊόντων (+2,33%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-1,14%) και του Πετρελαίου (-0,94%).

Ανοδικά κινήθηκαν 74 μετοχές, 50 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Compucon +18,18%, Dionic+17,46%, Pasal +15,96% Πήγασος +15,67% και Altec +15,38%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Περσεύς -17,53%, Προοδευτική -15,89%, ΚΡΕΚΑ -11,76%, Γ.Ε. Δημητρίου -11,11% και ΒΙΣ -10,00%.

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Καραϊβαζ δολοφονια

Συγκλονίζει για άλλη μία φορά η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τη στιγμή στην άλλη έχασε τον μονάκριβο γιο της. Μιλώντας στο Star ανέφερε πως ήταν η τελευταία που έμαθε ότι ο γιος της έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δύο εκτελεστών.  Όπως είπε της το ανακοίνωσε ο εγγονός της Δημήτρης λίγη ώρα μετά τη δολοφονία.

«Μόλις τελείωσε από το κανάλι, με πήρε ο πάτερ του χωριού τηλέφωνο, νομίζοντας ότι το ξέρω. Με ρώτησε αν θα πάω στην εκκλησία και να φέρω μερικά λουλούδια. Το ήξερε όλη η γειτονιά κι εγώ δεν ήξερα τίποτα», ανέφερε αρχικά. Στη συνέχεια, μια γειτόνισσά της, που επίσης ήξερε, την ειδοποίησε πως την περίμενε ένας φίλος του Γιώργου, στο σπίτι. «Ήταν ο Γρηγόρης ο Παπαδόπουλος και στο μεταξύ είχε έρθει και η ανιψιά μου, που είχε χάσει το χρώμα της. Ο Γρηγόρης με αγκάλιασε και μου είπε "τραυμάτισαν τον Γιώργο και είναι βαριά”», περιέγραψε η μητέρα του δημοσιογράφου.

«Μετά με πήρε τηλέφωνο ο Δημήτρης μου, και μου λέει: “Ο μπαμπάς μου έφυγε γιαγιακούλα μου”. Έτσι το έμαθα. Άκαρδα μου το έφαγαν το παιδί μου, γιατί;», συνέχισε ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον εγγονό της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Τι δύναμη έχει… αυτός είναι τώρα, αυτός είναι το στήριγμά μου».

Η επιθυμία μου ήταν ο Γιώργος να ταφεί στο χωριό για να του ανάβω το καντηλάκι του

Στη συνέχεια τόνισε πως η επιθυμία της ήταν ο δημοσιογράφος να ταφεί στο χωριό προκειμένου να μπορεί να του ανάβει το καντηλάκι στο μνήμα του. «Ήθελα να πηγαίνω κάθε μέρα να ανάβω το καντηλάκι του, να κάθομαι να του μιλάω αν και δε θα με ακούει», είπε συντετριμμένη. Εξομολογήθηκε, μάλιστα, ότι πριν πεθάνει ο σύζυγός της, είχε κάνει μεταμόσχευση. Για μισή ώρα ήταν νεκρός και τον επανέφεραν οι γιατροί. Της είχε περιγράψει, λοιπόν, ότι εκείνη την ώρα τα έβλεπε όλα και πριν φύγει και ο ίδιος από τη ζωή, της είχε υποσχεθεί ότι «θα τη βλέπει, δε θα την αφήσει και θα της συμπαραστέκεται. Έτσι ξέρω ότι και το παιδί μου θα με βλέπει, εγώ δε θα το βλέπω», ανέφερε. Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «οι φίλοι του παιδιού μου θα είναι παιδιά μου πάντοτε» και πως η πόρτα του σπιτιού της είναι ανοιχτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ δεν ήρθαν από το εξωτερικό λέει απόστρατος ταξίαρχος

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Τον είδα μέσα στα αίματα και έπαθα σοκ», λέει αυτόπτης μάρτυρας