Ειδήσεις

Ελλάδα

Οικονομία

Κρίτων Αρσένης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη συγκέντρωση οικονομικών πόρων και δραστηριοτήτων στα χέρια λίγων και την συρρίκνωση των οικογενειακών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που παράγουν περίπου το 80% της απασχόλησης επισήμανε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα "Ποιοτικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: ο ξεχασμένος κρίκος της ανάκαμψης".

Η εκδήλωση αφορούσε τη συνάντηση και συζήτηση εκπροσώπων ποιοτικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδας από τον χώρο του τουρισμού και της εμπορίας παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων διατροφής με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιχειρηματίες του Βελγίου, προκειμένου να δημιουργηθούν ευκαιρίες χρηματοδότησης δράσεων και εξαγωγής των προϊόντων τους.

Η πρόσκληση στους εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων από τον χώρο του τουρισμού και της εμπορίας παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων διατροφής που συμμετέχουν στο Δίκτυο Αειφόρο Αιγαίο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έρχεται σε συνέχεια της εκστρατείας για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου "Αειφόρο Αιγαίο" που σχεδίασε και συντόνισε ο Κρίτων Αρσένης πριν την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οποία και παρέλαβε το 2009 το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη EUROPA NOSTRA.

Με αφορμή την διοργάνωση της εκδήλωσης ο Κρίτων Αρσένης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από πολιτικές που ενισχύουν τις επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα ποιότητας, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, προϊόντα και υπηρεσίες και αναδιανέμουν το εισόδημα στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας πολλαπλά την τοπική οικονομία. Είναι παράλογο τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα παράγουν το 80% της απασχόλησης, η κυβέρνηση να μην τις στηρίζει αλλά να τις εγκαταλείπει στο έλεος της κρίσης, υπερφορολόγησης και αβεβαιότητας. Είναι παράλογο να συνεχίζουμε να σπαταλάμε πόρους του ΕΣΠΑ σε μεγάλους οδικούς άξονες. Σε αυτοκινητοδρόμους που ιδιωτικοποιούνται και που αποκτούν τόσο υψηλά διόδια που η χρήση τους γίνεται πολυτέλεια. Χρειάζεται, κάθε πόρος που διαθέτουμε να επενδύεται εκεί που το κοινωνικό και οικονομικό όφελος είναι μεγαλύτερο. Ζητώ την μαζική αναδιανομή πόρων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των χειμαζόμενων ποιοτικών οικογενειακών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Την ανεργία δεν θα τη σβήσουμε μέσα από την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιούσιας και τη δημιουργία ιδιωτικών κολοσσών."

 

Ελλάδα

Διανομή self test από τα φαρμακεία: Δευτέρα - Τετάρτη μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

self test covid

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι δικαιούχοι, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self test από την Πέμπτη (13/5) μέχρι και την Τετάρτη (19/5).

«Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.
 Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Κορωνοϊός: 2.461 νέα κρούσματα - 68 θάνατοι - 737 διασωληνωμένοι