Ειδήσεις

Ελλάδα

Οικονομία

Η αγορά του καφέ καλεί τους 'Ελληνες επιχειρηματίες

Η εταιρεία GREAT – Greek Exports and Trade προσκαλεί όλες τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας καφέ, σοκολάτας, σχετικών υποστηρικτικών μηχανημάτων, πρώτων υλών και αξεσουάρ, να συμμετέχουν στην Δ.Ε. Coffee and Chocolate 2014 από τις 15 – 17 Δεκεμβρίου 2014 στο Ριάντ, Σαουδική Αραβία, της οποίας η GREAT – Greek Exports and Trade είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και Κύπρο.

Η Δ.Ε. Coffee and Chocolate 2014 αποτελεί την πρώτη έκθεση καφέ και σοκολάτας στη Σαουδική Αραβία και στοχεύει να προσφέρει στους εκθέτες της από όλον τον κόσμο την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους και να αναπτύξουν την εμπορική τους δραστηριότητα παγκοσμίως.

Ο καφές στη Σαουδική Αραβία συμβολίζει την αραβική γενναιοδωρία και φιλοξενία και αποτελεί ένα καθημερινό ρόφημα. Βάσει έρευνας του Πανεπιστημίου King Abdul Aziz University στη Τζέντα, η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που παρουσιάζει την μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ παγκοσμίως. Οι ποσότητες εισαγωγής καφέ, για την προετοιμασία αραβικού καφέ, υπολογίζονται στους 10.000 τόνους σε ετήσιο επίπεδο. Παράλληλα η αγορά της Σαουδικής Αραβίας εισάγει περισσότερους από 26.000 τόνους κάρδαμου, τζίντζερ και σαφράν, προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του καφέ, με την αξία εισαγωγής να ξεπερνά τα 4,5 δις SR, ενώ η ανάπτυξη των καταστημάτων καφέ φτάνει στο 10% κάθε χρόνο. Αναλόγως και για τη σοκολάτα, οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι οι χώρες GCC (Gulf Cooperation Council) κατέχουν το 40% της παγκόσμιας αγοράς σοκολάτας, με τη Σαουδική Αραβία να έρχεται στην πρώτη θέση κατανάλωσης σοκολάτας ανάμεσα στις εν λόγω χώρες.

Η Δ.Ε. Coffee and Chocolate 2014 θα ανοίξει τις πύλες της στις 15 Δεκεμβρίου 2014 και θα φιλοξενήσει ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς και εμπόρους καφέ και σοκολάτας. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου να παρακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις των πιο σύγχρονων καινοτομιών που έχει να παρουσιάσει ο χώρος του καφέ και της σοκολάτας.

Η εταιρεία GREAT - Greek Exports and Trade είναι μια νεοσύστατη εταιρεία, υπό τη διεύθυνση του κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων, επιχειρηματικών αποστολών με εξειδικευμένους συνεργάτες στο εξωτερικό, στη συμβουλευτική εξαγωγών και σε υποστηρικτικές δράσεις που έχουν ανάγκη οι Έλληνες εξαγωγείς. Η ενασχόληση με τις εξαγωγές, η αγάπη και το όραμα για το χώρο και το κοινό μεράκι της ομάδας συνεργατών της GREAT – Greek Exports and Trade, που έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των εξαγωγών, ιδιαίτερα στη διοργάνωση εκθεσιακών γεγονότων καθώς και στην έρευνα αγοράς, καθιστά την εταιρεία έτοιμη να παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις προβολής των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση καθώς και για το συνολικό πρόγραμμα δράσης της εταιρείας μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail info@greatexhibitions.gr και στο τηλέφωνο 210 7755 080.

 

 

 

Οικονομία

Ρωσία: Γέμισε με φυσικό αέριο η πρώτη γραμμή του Nord Stream 2

φυσικό αέριο

Η εταιρεία Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 ο οποίος διέρχεται μέσω του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη γραμμή του αγωγού έχει γεμίσει με φυσικό αέριο για την δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού.

«Η διαδικασία πλήρωσης με φυσικό αέριο της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις του έργου, ο αγωγός γέμισε με το λεγόμενο τεχνικό αέριο, σε όγκο που προσεγγίζει τα 177 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ο οποίος εξασφαλίζει εντός του αγωγού πίεση 103 Bar, η οποία είναι επαρκής για να αρχίσει μελλοντικά η μεταφορά του αερίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, που εδρεύει στην Ελβετία, ενώ επισημαίνεται ότι τα βήματα προ-λειτουργίας για τη δεύτερη γραμμή συνεχίζονται.

Ο αγωγός αναμένεται ακόμη να λάβει πιστοποίηση από μια γερμανική ρυθμιστική αρχή για να ξεκινήσει τις εμπορικές πωλήσεις φυσικού αερίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής - Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος

Κρήτη - Τουρισμός: Χιλιάδες αφίξεις καθημερινά στο "Νίκος Καζαντζάκης"

Κρήτη: Έρχονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλία και αιγιαλό

ESPA BANNER