Ειδήσεις

Ελλάδα

Κρήτη

Σε δίκη ο Γιάννης Σμπώκος για μίζα 500.000 ευρώ

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής δεν έκανε δεκτή την αίτησή του Γιάννη Σμπώκου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παραπέμπει να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τη μίζα των 500.000 ευρώ που φέρεται ότι έλαβε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής».

Με το ίδιο βούλευμα εκτός από τον κ. Σμπώκο, παραπέμπονται σε δίκη για την ίδια υπόθεση οι Αντώνης Κάντας, Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Σμπώκος, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας, ενώ ο κ. Κάντας επιπρόσθετα αντιμετωπίζει και την κατηγορία της δωροδοκίας ως προς την μίζα των 500.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι οι κ.κ. Κάντας, Λεονταρίτης και Ανδρουλάκης δεν κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για τις μίζες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ έχει και άλλες δικαστικές εμπλοκές σε εξοπλιστικά προγράμματα.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο από τη διαφυγή των δύο δολοφόνων

Καραϊβαζ δολοφονία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της διαφυγής των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να βρίσκονται πάνω στο σκούτερ και  να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σπιτιού που βρίσκεται στη γειτονιά του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Open TV το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί τρία λεπτά μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ και βρισκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μοναδικό που έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ καθώς μέχρι στιγμής το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να έχει χαρτογραφήσει με ακρίβεια τη διαδρομή διαφυγής των δύο εκτελεστών. 

Εκτός από τα βίντεο οι αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτές. Σύμφωνα με το Open TV έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς από τις επαφές του. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και αμέσως μετά φανεί εάν θα κληθούν και πάλι στη ΓΑΔΑ. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 σκούτερ που τους φάνηκαν ύποπτα χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο των δύο εκτελεστών.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάρθηκε η απόφαση να μπει στη μάχη του εντοπισμού των δύο εκτελεστών ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για το Eye 2. Είναι ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων το οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκληματικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχθηκε ήταν θανατηφόρες (Βίντεο)