Ειδήσεις

Ελλάδα

Κρήτη

Λασίθι

Δεσμεύτηκε να λύσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σητείας, ο Μάκης Βορίδης

Το Υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό, κ.Βορίδη.

Στη συνάντηση αυτή ο βουλευτής μετέφερε την αγωνία του για την χαρακτηριστική καθυστέρηση στελέχωσης νοσοκομείου Σητείας με καρδιολόγο αλλά και της ενίσχυσης αυτού με δύο χειρουργούς και δύο ακτινολόγους. 

Να σημειωθεί εδώ, ότι το Νοσοκομείο εξυπηρετεί 24.000 κατοίκους (συμπεριλαμβανομένων της Κάσου και της Καρπάθου), έχοντας ως περιοχή ευθύνης το 50 % , του 2ου μεγαλύτερου νομού της Κρήτης, του νομού Λασιθίου και η απουσία καρδιολόγου συνεπάγεται αφενός την αδυναμία τέλεσης χειρουργείων, αφετέρου την ελλιπέστατη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Μετά την ενημέρωση από πλευράς του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ , ο κ.Υπουργός συμφώνησε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και παρότι δεν όρισε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεσμεύθηκε για την επίσπευση της επίλυσης του προβλήματος.

Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Φοβήθηκα όταν βρέθηκα θετικός - Παίρνω κολχικίνη

αθανάσιος εξαδάκτυλος

Για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για ήπια συμπτώματα προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πώς κόλλησε. 

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας διαγνώστηκε θετικός την Κυριακή, ακριβώς δέκα ημέρες, όπως είπε, αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου.

 

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού αυτό, αφού τα εμβόλια δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τη νόσο», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει πού κόλλησε και αν το είχε παραβλέψει, θα νόμιζε ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα.Την ανακοίνωση της ασθένειάς του είχε κάνει ο ίδιος ο κ. Εξαδάκτυλος μέσω Facebook, σημειώνοντας παράλληλα πως έχει ήπια συμπτώματα.

«Είμαι στο σπίτι, παίρνω φάρμακα, παίρνω και την κολχικίνη, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι είναι ένα φάρμακο που βοηθά αλλά δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος

Ο ίδιος είπε ότι ακούει πιστά τις συμβουλές του γιατρού του αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας. «Έχω ξεχάσει ό,τι ήξερα, τώρα ακούω τον γιατρό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ έκανε γνωστό ότι εκτός από τον ίδιο σε καραντίνα βρίσκεται και η σύζυγός του, η οποία βρέθηκε επίσης θετική στον ιό, όχι όμως τα δύο τους παιδιά.

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται, είπε: «Φοβήθηκα πολύ διότι έχω και μία ηλικία, αρκετό παραπάνω βάρος και έχω και υπέρταση. Δεν σας κρύβω ότι έχω άγχος και υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση γιατί το να διακόψει κανείς για 14 ημέρες όλες τις δραστηριότητές του δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε ευχάριστο, ούτε χωρίς επιπτώσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Διπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου για τους μακροχρόνιους καπνιστές

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Μελέτη Κέιμπριτζ: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται 8 φορές πιο γρήγορα.