Ειδήσεις

Ελλάδα

Κρήτη

Ηράκλειο

"Το θεριό του ταύρου" στην Πάτρα για καλό σκοπό

Τη θεατρική παράσταση «Το Θεριό του Ταύρου» του Αζίζ Νεσίν θα παρουσιάσει στον χώρο πολιτισμού «Επίκεντρο» στην Πάτρα, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 8 και 9 Ιουνίου, η ομάδα δημοσιογράφων του Ηρακλείου, μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Στην παράσταση, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Αντωνάκης, πρωταγωνιστούν οι Μάριος Διονέλλης, Ελένη Βακεθιανάκη, Αντιγόνη Καμπάνη, Μιχάλης Φουργιαλάκης, Κώστας Παπάζογλου, Δημήτρης Κολοτούρος, Χάρης Λεοντάκης, Μαρία Ζανιά, Κατερίνα Μηναδάκη, Ελίνα Φαρσάρη, Ειρήνη Τσάκα και Ιορδάνης Δημητριάδης.

«Το Θεριό του Ταύρου» είναι μία καυστική κωμωδία, οι ήρωες της οποίας είναι καθημερινά πρόσωπα με φόβους, αδυναμίες, αδιέξοδα και αναζητούν λύσεις που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν. 

Ήρωας του έργου είναι ο αγαθός Νουρή Σαγιανέρ, που πιέζεται βασανιστικά από την οικογένειά του να καταγγείλει τον σκληρόκαρδο σπιτονοικοκύρη του στην αστυνομία. Όμως, κωμικοτραγικές συμπτώσεις στο αστυνομικό τμήμα θα αλλάξουν τη ζωή του Νουρή. 

Η θεατρική παράσταση έχει και κοινωνικό σκοπό, αφού αντί εισιτήριου, οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου Πατρέων. Σημειώνεται, ότι από τις 11 παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Ηράκλειο, τα Χανιά και την Ιεράπετρα, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 12 τόνοι τρόφιμα, καθώς και μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, τα οποία διανεμήθηκαν μέσω κοινωνικών δομών.

 

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για 4 νησιά - Προσοχή ζήτησε ο Χαρδαλιάς

Ικαρία

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, στην οποία ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της υποχρεωτικότητας των μασκών σε εξωτερικούς χώρους  από το πρωί της Πέμπτης , ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για 4 νησιά της χώρας, τα οποία δημιουργούν ανησυχία στους ειδικούς καθώς εκεί παρατηρούνται αυξήσεις κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Πάρο, την Κω, τη Ρόδο και την Ικαρία.

Ωστόσο, Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα. Αναλυτικά σημείωσε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό». 

Τα 4 νησιά που προβληματίζουν τους ειδικούς

Αναλυτικά για τα νησιά που προβληματίζουν τους ειδικούς ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν. 

Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας».

Ειδήσεις σημερα

Κρήτη - κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Στα 520 τα νέα κρούσματα - 271 οι διασωληνωμένοι, 14 θάνατοι

Κορωνοϊός: Που οφείλονται οι επικίνδυνες θρομβώσεις