Ειδήσεις

Ελλάδα

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρίτων Αρσένης: Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση για τα χημικά. Τι φοβάται η κυβέρνηση

Αναφορικά με την καθυστερημένη κατά 5 εβδομάδες της ... ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) για τις εξελίξεις στο θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κρήτης, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ζήτησα επανειλημμένα από την κυβέρνηση και τον κ. Βενιζέλο διαφάνεια στο θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας. Ζήτησα την παρέμβαση της κυβέρνησης για την ακύρωση της καταστροφής τους ανοικτά της Κρήτης. Επιτέλους, με καθυστέρηση 5 εβδομάδων και ενώ οι πληροφορίες λένε ότι πιθανά έχει ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών ανοικτά της Κρήτης, ο κ. Βενιζέλος καλεί προς ενημέρωση τα πολιτικά κόμματα. Και πάλι όμως. Αυτή η ενημέρωση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Γιατί φοβάται η κυβέρνηση και ο κ. Βενιζέλος τους πολίτες; Τι έχει να ανακοινώσει που θα προκαλέσει την κοινωνική κατακραυγή; Θα απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και οι εκπρόσωποι των Κινήσεων πολιτών και των περιβαλλοντικών Οργανώσεων;

· Που βρίσκεται το πλοίο που έχει αναλάβει την εξουδετέρωση του οπλοστασίου του Ασάντ;

· Ποιοι ανεξάρτητοι παρατηρητές από την Ελλάδα βρίσκονται στο εν λόγω πλοίο;

· Ισχύει ότι τα χημικά όπλα θα εξουδετερωθούν εν πλω με υδρόλυση; Τι απαντά η κυβέρνηση στις ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την επάρκεια της μεθόδου;

· Τι θα γίνει με τα χημικά απόβλητα που θα προκύψουν από την εξουδετέρωση των χημικών όπλων;

· Πως θα σταματήσει η κυβέρνηση την καταστροφή των χημικών στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κρήτης;

Πιεστικές ερωτήσεις που ζητούν επίμονα, απαντήσεις. Ζητώ να δοθούν έστω και τώρα και μάλιστα δημόσια και όχι κεκλεισμένων θυρών. Η αδιαφάνεια και ο καθησυχασμός υποτιμά όλους μας. Η κοινωνία δεν μπορεί να βρεθεί προ τετελεσμένων.»

Κρήτη

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση εντόπισε φυτεία με περισσότερα από 1.000 χασισόδεντρα (Βίντεο)

Χασισοφυτεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών φυτείας με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε περιοχή του χωριού Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.

Πρόκειται για περίπου 1.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν σε ρυάκι και εκριζώθηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.09.2021) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σήμερα (23.09.2021) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και σε τρεις διαμορφωμένους χώρους μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Στην Εντατική ο 27χρονος - Τι λέει στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

ESPA BANNER