Ειδήσεις

Ελλάδα

Κοινωνία

Ομαλά και χωρίς προβλήματα θα διεξαχθεί το δημοψηφίσμα

405718.jpg

Ομαλά και χωρίς προβλήματα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Από τις 12:30 είναι σε εξέλιξη η γενική δοκιμή των συστημάτων παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη και της διοίκησης της Singular Logic.

Νωρίτερα, ο κ. Πουλάκης σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των κλειστών τραπεζών, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, όλα τα σχετικά προβλήματα. Ήδη προκαταβάλλονται οι αποζημιώσεις και τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων που θα μετακινηθούν εκτός έδρας, ενώ διαβεβαίωσε -διαψεύδοντας σχετικές φήμες- ότι οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της Κυριακής, θα λάβουν κανονικά την εκλογική αποζημίωση.

Ανέφερε ότι ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία προετοιμασίας των καταστημάτων ψηφοφορίας από τους δήμους, με την τοποθέτηση καλπών και παραβάν, ενώ οι εκλογικοί σάκοι έχουν ήδη αποσταλεί στα περισσότερα από τα 19.159 εκλογικά κέντρα της χώρας και έως το βράδυ θα έχουν παραλάβει το εκλογικό υλικό και τα κοντινότερα εκλογικά κέντρα της Αττικής.

Υπενθύμισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, οι ετεροδημότες που υπέβαλαν σχετική αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2015 θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους στο κοντινότερο -και όχι σε ειδικό- εκλογικό τμήμα.

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι γνωστό το αποτελέσματα, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ δήλωσε άγνοια, και περιορίστηκε να απαντήσει ότι όσο πιο μικρή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων τόσο θα διευρύνεται η ώρα του τελικού αποτελέσματος. Για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.

Ο κ. Πουλάκης εξήρε την προσπάθεια του δυναμικού του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο -όπως είπε- σε μόλις 5-6 ημέρες διαχειρίστηκε όγκο δουλειάς που σε άλλες εκλογικές διαδικασίες απαιτούνταν 25-26 ημέρες, αποδεικνύοντας ότι "όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος".

«Η επιτυχής διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αποτελεί ένα συλλογικό στοίχημα για όλους μας», πρόσθεσε τονίζοντας ότι το υπουργείο μπορεί να εγγυηθεί στους Έλληνες ότι την Κυριακή θα μπορέσουν να προσέλθουν χωρίς προβλήματα στις κάλπες «και να εκφράσουν με αυθεντικό και ανόθευτο τρόπο τη βούλησή τους, στο πλαίσιο μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας».

 

Κοινωνία

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 34χρονη που την κακοποίησε είχε βιάσει και την ίδια της τη μητέρα!

απαγωγεας μαρκελλας

Ασύλληπτης νοσηρότητας αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια για την κατηγορούμενη στην υπόθεση απαγωγής της μικρής Μαρκέλλας, του κοριτσιού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά ύστερα από χορήγηση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο για την ειδεχθή φύση της εξακολουθεί να προκαλεί αποτροπιασμό, δυο μέρες προτού δικαστεί η 34χρονη απαγωγέας που βρίσκεται προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα. Το νέο ανατριχαστικό στοιχείο που προκύπτει από τη δικογραφία, την οποία φέρνει στο φως το protothema.gr, είναι ότι η δράστρια είχε βιάσει ακόμη και την ίδια της τη μητέρα αφότου την ξυλοκόπησε.

Ο βαθμός του αποτροπιασμού κλιμακώνεται με την κατάθεση της μητέρας της 34χρονης, η οποία μιλώντας για την κόρη της αναφέρεται στη γενικότερη προβληματική συμπεριφορά της, τις σεξουαλικές της διαστροφές, τη σκληρότητα προς το παιδί της αλλά και την ξαφνική οικονομική άνεση που απέκτησε.

Σπαραγμό προκαλεί, την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι η μητέρα της δράστριας, την ημέρα της απόπειρας βιασμού σε βάρος της αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία καταγγέλλοντας την κόρη της Ειρήνη Μούρθου που στη συνέχεια απήγαγε και κακοποίησε την μικρή Μαρκέλλα, αφού της είχε χορηγήσει και ναρκωτικές ουσίες.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση του πρώην συζύγου της 34χρονης Ειρήνης Μούρθου, μέσα από την οποία αποδεικνύεται, με έναν τρόπο, η ύπαρξη συνεργού στην απαγωγή της Μαρκέλλας, καθώς όπως υποστηρίζει ο άντρας η κατηγορούμενη είχε συνάψει σχέσεις με έναν εύπορο γύρω στα 40 έτη και χωρίς δουλειά μπορούσε να κινείται με άνεση.

Αξίζει να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, πως μαζί με την 34χρονη παραπέμφθηκε να δικαστεί κι ένας άντρας 41 ετών, που φέρεται ως συνεργός στις πράξεις αρπαγής της Μαρκέλλας.

Σε παλαιότερο, δε, διαβιβαστικό της δικογραφίας, προέκυπτε ότι ο άντρας-συνεργός ενίσχυε οικονομικά τη δράστρια, επικοινωνούσε τόσο πριν όσο και μετά την αρπαγή τακτικά μαζί της, ενώ είχε στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης.

«Ντρεπόμουν να πω ότι με βίασε η κόρη μου»

Στην κατάθεση της μητέρας της κατηγορούμενης συμπυκνώνεται ο σκοτεινός κόσμος της δράστριας: «Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στον γάμο, κυρίως οικονομικά και προσωπικά καθώς μου έλεγαν ότι δεν είχαν τα απαραίτητα έσοδα για να ζήσουν όπως θέλουν. Σε μια από τις τελευταίες επισκέψεις μου, τον Σεπτέμβριο του 2019, ο άντρας της μου είπε ότι εκδίδεται και ότι έχει εξωσυζυγική σχέση με άλλον».

Προκαλώντας φρίκη η μητέρα της κατηγορούμενης υποστηρίζει ότι η ίδια της η κόρη αποπειράθηκε να τη βιάσει: «Θυμάμαι να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου και τότε με βίασε κολπικά με δονητή»...

Ξεδιπλώνοντας το χρονικό της απεχθούς ενέργειας ισχυρίζεται τα εξής για την κόρη της: «Μου είπε να κάνω μπάνιο το παιδί της. Δέχθηκα, δεν βγήκε από το μπάνιο, είπε ότι θα κάτσει να βλέπει. Μου είπε να ξεντυθώ να μπω κι εγώ για μπάνιο μαζί της, να της κάνω εγώ μπάνιο, να της τρίψω τα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια του μπάνιου και μετά να μου το κάνει αυτή. Φυσικά αντέδρασα και αρνήθηκα. Εκείνη μου επιτέθηκε, μου τραβούσε τα ρούχα να με ξεντύσει με το ζόρι. Μετά από αυτό έφυγε και γύρισε στο σπίτι με άλλη γυναίκα».

«Είπα στην κόρη της ένα παραμύθι και αποκοιμήθηκε. Αποκοιμήθηκα κι εγώ δίπλα της. Ήρθε αργότερα μέσα στη νύχτα και με τραβούσε να σηκωθώ. Για μην ξυπνήσει το παιδί έφυγα από το δωμάτιο και την ακολούθησα. Με χτύπησε και ξαναπροσπάθησε να με βιάσει καθώς την χτυπούσα κι εγώ και αντιστεκόμουν. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι δεν άντεξα άλλο και κάλεσα το 100. Στους αστυνομικούς που ήρθαν δεν είπα τίποτα για τον βιασμό μου. Ντρεπόμουν να πω ότι με βίασε η κόρη μου» συνεχίζει η μητέρα της κατηγορούμενης προκαλώντας αποτροπιασμό με τα λεγόμενά της.

«Για την υπόθεση της Μαρκέλλας δεν είχα καμία πληροφορία, δεν είχα επικοινωνία με την κόρη μου αυτό το χρονικό διάστημα όμως σαν από μητρικό ένστικτο όταν είδα την εξαφάνιση του παιδιού στην τηλεόραση, το μυαλό μου πήγε σε εκείνη», πρόσθεσε ακόμη για την πολύκροτη υπόθεση αρπαγής.

Αναφερόμενη στην ξαφνική οικονομική άνεση που απέκτησε η κόρη της, η μητέρα της κατηγορούμενης υποστηρίζει:
«Τον Νοέμβριο του 2018 χώρισε. Mετά ήταν υπερβολικά χαρούμενη. Εμφάνισε μια οικονομική ευχέρεια αφύσικη. Μου είπε ότι έχει σχέση με κάποιον πολύ ισχυρό οικονομικά. Μου έκανε εντύπωση η οικονομική της ευχέρεια, συνδυαστικά με το γεγονός ότι είχε παραιτηθεί από τη δουλειά της»...

«Τον Φεβρουάριο του 2020 μου είπε ότι δεν ήθελε το παιδί της», ισχυρίζεται ακόμη η γυναίκα για την κόρη της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος μαχαίρωσε μια γυναίκα και τον γιο της

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 49χρονος δράστης (βίντεο)

Αθήνα: Βίντεο με τον άντρα που εγκατέλειψε το μωρό στο προαύλιο του μουσείου

ESPA BANNER