Ειδήσεις

Ελλάδα

Κοινωνία

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Στον αέρα οι υπηρεσίες του ΠΕΔΥ

Στον αέρα παραμένουν οι Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και στελέχωσης, ενώ μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που έφυγαν από τα πολυϊατρεία χωρίς να εξυπηρετηθούν, επισημαίνει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου:

Στον αέρα παραμένουν οι Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, παρά το γεγονός ότι σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η λειτουργία τους για το κοινό. Η πλειοψηφία των πολυϊατρείων δεν είναι λειτουργικά καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε στελέχωση και υλικά ενώ υπάρχουν γραφειοκρατικές εμπλοκές που δυσχεραίνουν την λειτουργία τους.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι το ΦΕΚ για το διορισμό των γιατρών που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα 30 ημερών βγήκε μόλις χθες! Ενώ σήμερα το προσωπικό των πολυιατρείων εγκλωβίστηκε για ώρες στην αναμονή στις υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών προκειμένου να πάρει το χαρτί ανάληψης υπηρεσίας- την ώρα που θα έπρεπε να είναι στη διάθεση των ασθενών όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας-. Ωστόσο δεν υπήρξε η στοιχειώδης οργάνωση για να διεξαχθεί ομαλά ακόμα και αυτή η διαδικασία.

Στις περισσότερες από τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ δεν υπήρχε η στοιχειώδης οργάνωση και η υποδομή για να παρέχουν έστω και τις βασικές υπηρεσίες.

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης αποδεικνύεται ανακόλουθος καθώς είχε δεσμευθεί ότι τα πολυϊατρεία σήμερα θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους ασθενείς .Πολλοί ήταν οι ασθενείς οι οποίοι παραπλανήθηκαν από τις σχετικές δηλώσεις και υπέστησαν την ταλαιπωρία να πάνε στα πολυϊατρεία για να φύγουν στη συνέχεια άπραγοι.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για το πρόχειρο τρόπο με το οποίο αντιμετωπίζεται η δημόσια υγεία.

«Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ασφαλισμένων την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ απαιτεί εργασία «ομηρίας» για τους γιατρούς «προλετάριους» στο ΠΕΔΥ», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε:

«Οι 2500 γιατροί που επέλεξαν να εργασθούν στο δίκτυο, κλείνοντας τα ιατρεία τους, δείχνει στον απόλυτο βαθμό την υποστελέχωση του συστήματος, λόγω του απαράδεκτου καθεστώτος λειτουργίας του την ώρα που χιλιάδες εξειδικευμένοι συνάδελφοι εξωθούνται στην ιατρική μετανάστευση για να ζήσουν.

Η έλλειψη σοβαρότητας και στρατηγικής έχει αποτέλεσμα τη διάλυση όχι μόνο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και της δευτεροβάθμιας που έχει κληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να σηκώσει το βάρος», κατέληξε.

Ο ΙΣΑ ζητά:

· συλλογικές συμβάσεις κατά πράξη και περίπτωση με κλειστούς προϋπολογισμούς που θα συνάψουν οι ιατρικοί Σύλλογοι με τον ΕΟΠΥΥ, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ

· ισότιμη δυνατότητα συμμετοχής στις συμβάσεις σε όσους γιατρούς το επιθυμούν

· αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση

· ελεύθερη επιλογή γιατρού για όλους τους ασθενείς.

· άμεση και αξιοκρατική αξιολόγηση της προϋπηρεσίας των γιατρών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Ελλάδα

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πρόσωπο ένα οκτάχρονο αγόρι

σκύλος

Επίθεση και δάγκωμα στο πρόσωπο από αδέσποτο σκυλί δέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης ένα 8χρονο αγοράκι στην πλατεία «Σμύρνης» στο Συνοικισμό Κορίνθου, ενώ έπαιζε με άλλα παιδιά.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Πηγή: KorinthosTV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" με 170 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: «Άλμα» με 4.033 νέα κρούσματα και 802 διασωληνωμένους - 93 θάνατοι

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του