Ειδήσεις

Διεθνή

O Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Κορεάτες να προσευχηθούν και να εργαστούν για την ενότητα μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας

O πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε σήμερα τους Κορεάτες να προσευχηθούν και να εργαστούν για την επανένωση της διαιρεμένης χερσονήσου, ενώ χωρίς να διαβάζει από το κείμενο που είχε προετοιμάσει δήλωσε ότι θα πρέπει να στοχεύουν στην επανένωσή τους ως μία οικογένεια «χωρίς νικητές και ηττημένους».

Ο Φραγκίσκος επίσης καταδίκασε «την ειδωλολατρία του πλούτου, της εξουσίας και της απόλαυσης». Νωρίτερα είχε πρωτοστατήσει στην προσευχή για τη μνήμη των θυμάτων, των επιζώντων και των οικογενειών της τραγωδίας του πλοίου Sewol.

«Ας προσευχηθούμε για τα αδέλφια μας στο βορά» είπε ο πάπας.

«Κύριε, είμαστε μία οικογένεια. Βοήθησέ μας να φθάσουμε στην ενότητα. Μπορείς να το κάνεις. Έτσι ώστε να μην υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι. Μόνο μία οικογένεια, μόνο αδέλφια».

Ο Φραγκίσκος έκανε τα σχόλια αυτά μιλώντας στα αγγλικά και έπειτα στα ιταλικά, ζητώντας από έναν ιερέα να μεταφράσει για εκείνον, προτού επιστρέψει στο κείμενο που είχε προετοιμάσει.

Νωρίτερα ένα κορίτσι σε μια εκδήλωση στο Σόλμοε ρώτησε τον πάπα τι θα μπορούσε να κάνει για τη διαιρεμένη χώρα της.

«Είστε αδέλφια που μιλάτε την ίδια γλώσσα…σκεφτείτε τα αδέλφια σας στο βορρά. Μιλάνε την ίδια γλώσσα και όταν, σε μια οικογένεια, όλοι μιλούν την ίδια γλώσσα, υπάρχει η ανθρώπινη ελπίδα» τόνισε απευθυνόμενος προς το πλήθος και καλώντας τους παρευρισκομένους να «μην απελπίζονται».