Ειδήσεις

Διεθνή

42 κιλά χρυσού ανακάλυψε η Ουκρανική αστυνομία στο σπίτι του πρώην υπουργού Ενέργειας

Η ουκρανική αστυνομία κατέσχεσε 42 κιλά χρυσού και 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε στο σπίτι του πρώην υπουργού Ενέργειας Εντουαρντ Σταβίτσκι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σχέση με τα κρούσματα διαφθοράς στον ενεργειακό τομέα.

Ο Σταβίτσκι ευνοήθηκε πολιτικά κατά την προεδρία του έκπτωτου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος και τον διόρισε υπουργό Ενέργειας τον Δεκέμβριο του 2012.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τον Σταβίτσκι ως μέλος του στενού κύκλου του Γιανουκόβιτς.

Η ουκρανική αστυνομία χθες Παρασκευή συνέλαβε τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz Εβγκέν Μπακούλιν για διαφθορά σε μεγάλη κλίμακα, γεγονός που προκάλεσε στην Ουκρανία ζημία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Naftogaz είναι υπεύθυνη για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και τη διανομή του στην Ουκρανία. 'Εχει επίσης το μονοπώλιο της μεταφοράς φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη.

Κόσμος

Ουκρανία: Αρκετοί νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε γηροκομείο

φωτιά σπίτι δειλινά

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γηροκομείο τη πόλης Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η κρατική ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων.

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έκλεψαν μηχανάκι από εστιατόριο - Μπορείτε να βοηθήσετε;

Ηράκλειο - Open Mall: Οδεύει προς "επιτήρηση" το έργο και στο ...βάθος απένταξη!

Μιχάλης Καραμαλάκης: Παραμένει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος