Ειδήσεις

Διεθνή

​Τουλάχιστον δύο νεκροί και 5 όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών που ξέσπασε σήμερα σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι κρατούνται όμηροι, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα.

Ο δράστης της επίθεσης αυτής φέρεται να είναι ο ίδιος που σκότωσε χθες Πέμπτη μια αστυνομικό στο Μονρούζ, νότια του Παρισιού, και τραυμάτισε έναν δημοτικό υπάλληλο. Ο άνδρας πιστεύεται ότι συνδέεται με τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί που ευθύνονται για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη.

Περίπου στις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας που κρατούσε δύο αυτόματα όπλα εισέβαλε σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ και άνοιξε πυρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο «για τουλάχιστον δύο νεκρούς» και «τουλάχιστον πέντε ανθρώπους» που κρατούνται όμηροι. Κάποιοι μάρτυρες των πυροβολισμών, μεταξύ αυτών και ένας εργαζόμενος στο κατάστημα, που βρίσκεται στην άκρη του περιφερειακού δρόμου που περιβάλλει το Παρίσι, κατάφεραν να διαφύγουν.

Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν συμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το σουπερμάρκετ έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχει ζητηθεί από τους κατοίκους των γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα οι αρχές έχουν ζητήσει από τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται γύρω από το παντοπωλείο να παραμείνουν στα σχολεία τους.

Αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις γύρω από το κατάστημα, προστατευμένοι με αλεξίσφαιρα, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εξάλλου σήμερα η γαλλική αστυνομία απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν να καταθέσουν οι τυχόν αυτόπτες μάρτυρες της χθεσινής επίθεσης στο Μονρούζ, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα πρόσωπα αυτά, «που ενδέχεται να είναι οπλισμένα και επικίνδυνα», είναι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, και η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών. Ο Κουλιμπαλί, είχε εντοπιστεί με τον Σερίφ Κουασί το 2010, είπε η πηγή αυτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ