Ειδήσεις

Διεθνή

Φρίκη ξανά από τους τζιχαντιστές - Αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο

Τη φρίκη σκόρπισαν για άλλη μια φορά οι τζιχαντιστές οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και επτά δευτερολέπτων στο οποίο εκτελείται δι' αποκεφαλισμού ο Ιάπωνας όμηρος Κέντζι Γκότο.

Ο Γκότο, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος, εμφανίζεται με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή όλων των θυμάτων των τζιχαντιστών ενώ δίπλα του βρίσκεται ο μαυροντυμένος άντρας που έχει γίνει γνωστός στη Δύση με το όνομα Τζιχάντι Τζον.

Ο Τζιχάντι Τζον λίγο πριν εκτελέσει τον Ιάπωνα δημοσιογράφο ακούγεται να λέει: 

Στην ιαπωνική κυβέρνηση: Εσείς και ο σατανικός συνασπισμός σας δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι εμείς με τη χάρη του Θεού είμαστε το Ισλαμικό Χαλιφάτος και με δύναμη ένας ολόκληρος στρατός είναι διψασμένος για το αίμα σας. Άμπε λόγω της απρόσεκτης απόφασής σου να λάβεις μέρος σε ένα πόλεμο που δεν θα νικήσεις αυτός ο άνδρας όχι μόνο θα σφαγιαστεί αλλά θα συνεχίσουμε και θα σκορπίσουμε τον θάνατο στο λαό σου όπου κι αν βρίσκονται. Ας ξεκινήσει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία.

Οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα σκοτώσουν τον Ιάπωνα δημοσιογράφο και τον Ιορδανό πιλότο Μάαζ αλ Κασάσμπεχ εάν δεν αφεθεί ελεύθερη η Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι, η οποία κρατείται στην Ιορδανία με την ποινή του θανάτου για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων το 2005.

Σημειώνεται ότι πριν από μια εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν εκτελέσει με τον ίδιο τρόπο ακόμη ένα Ιάπωνα τον Χαρούνα Γιουκάουα.