Ειδήσεις

Διεθνή

Το FBI παρακολουθεί 150 Αμερικανούς που πιστεύεται ότι εντάχθηκαν σε οργανώσεις τζιχαντιστών

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) παρακολουθεί στενά 150 Αμερικανούς που πιστεύεται ότι ταξίδεψαν πρόσφατα στη Συρία, ενδεχομένως για να ενταχθούν σε ένοπλες οργανώσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας, Τζέιμς Κόμεϊ.

Σύμφωνα με τον Κόμεϊ, οι Αμερικανοί που πολεμούν στο πλευρό ξένων τζιχαντιστικών οργανώσεων συνιστούν βασική προτεραιότητα για το FBI επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ έχοντας τις γνώσεις, την εμπειρία και τις διασυνδέσεις που απαιτούνται για να εξαπολύσουν μια επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.

"Έχουμε εντοπίσει σχεδόν 150 ανθρώπους που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στη Συρία, για διάφορους λόγους. Αρκετοί από αυτούς για να πολεμήσουν" είπε ο διευθυντής του FBI.

Οι αμερικανικές αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους κυρίως σε εκείνους που πιστεύεται ότι εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, την τζιχαντιστική οργάνωση η οποία έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία και έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία στρατολόγησης μελών μέσω του διαδικτύου.

Ο Κόμεϊ απέφυγε να διευκρινίσει πόσοι από τους πολίτες αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ, αφού πολέμησαν στο πλευρό των τζιχαντιστών στο εξωτερικό. "Είναι κάτι που το παρακολουθούμε πολύ στενά. Δεν θέλω να ξέρουν και πολλά για το τι γνωρίζουμε εμείς", σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ