Ειδήσεις

Διεθνή

Το Καμερούν κλείνει τα σύνορα με τη Νιγηρία λόγω του Έμπολα

Το Καμερούν έκλεισε πλήρως τα σύνορά του με τη Νιγηρία για να προληφθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα, ανακοίνωσε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Γιαουντέ.

«Τα σύνορα Καμερούν- Νιγηρίας κλείνουν», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισά Τσιρομά Μπακαρί, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αφορά τις αεροπορικές, τις θαλάσσιες και οι χερσαίες μεταφορές και συγκοινωνίες. «Η λογική μας είναι πως είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις από το να καταπολεμάς», πρόσθεσε ο Μπακαρί.

«Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή αντιλαμβανόμενη πλήρως την ανάγκη να προστατευτεί ο πληθυσμός (από τον κίνδυνο μόλυνσης)», εξήγησε ο ίδιος.

«Το μέτρο θα ισχύσει για την περίοδο επώασης» της ασθένειας, δηλαδή περίπου 40 ημέρες, διευκρίνισε ο Μπακαρί.

«Εάν δεν καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα, θα ανοίξουμε ξανά τα σύνορα. Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να επιβάλει περιορισμούς στην κυκλοφορία από και προς τις (άλλες) χώρες που πλήττονται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Καμερούν.

Ως σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του ιού Έμπολα στο Καμερούν, που έχει χερσαία σύνορα μήκους 2.000 χλμ. με τη Νιγηρία. Σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους στο Λάγκος, ενώ άλλοι 12 άνθρωποι έχουν μολυνθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ