Ειδήσεις

Διεθνή

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς κατέρρευσε πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα

Λίγες ώρες αφότου η Αίγυπτος κάλεσε την Παλαιστίνη και το Ισραήλ να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για να καταλήξουν σε συμφωνία ειρήνευσης, οι ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας πραγματοποίησαν σφοδρή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την επιδρομή καταστράφηκε ολοσχερώς πολυκατοικία 13 ορόφων, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα ζούσαν 44 οικογένειες.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζει πως είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή δέκα λεπτά πριν την επίθεση και ισχυρίζεται ότι έπληξε το κτίριο καθώς από εκεί σχεδίαζαν τις επιθέσεις κατά του Τελ Αβίβ οι ισλαμιστές της Χαμάς. 

Το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης καρέ-καρέ είναι συγκλονιστικό, καθώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η πολυκατοικία μετατρέπεται σε συντρίμμια, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Παρόλα αυτά, από τη σφοδρή επίθεση δεν υπήρξαν νεκροί, αλλά 17 τραυματίες σύμφωνα με ιατρικές πηγές. 

Για πρώτη φορά η ισραηλινή αεροπορία πλήττει κτίριο τέτοιου μεγέθους από τη στιγμή της έναρξης της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου.

Ωστόσο, η επιχείρηση έπειτα από εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, εντείνεται ακόμα περισσότερο έπειτα από το θάνατο του 4χρονου Ντάνιελ Τρέγκερμαν, ύστερα από εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας.

 

ESPA BANNER