Ειδήσεις

Διεθνή

Ρωσία: Ασκήσεις με πυρηνικές δυνάμεις θα διεξαχθούν μέσα στο Σεπτέμβρη

Οι επιφορτισμένες με το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας στρατιωτικές δυνάμεις θα διεξαγάγουν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 4.000 στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μία ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, σε μία ακόμη κίνηση που αυξάνει την ένταση με επίκεντρο την ουκρανική κρίση.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο Αλτάι, στην κεντρο- δυτική Ρωσία και θα περιλάβουν επίσης 400 τεχνικές μονάδες και εκτεταμένη χρήση αεροπορικής ισχύος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τον ταγματάρχη Ντμίτρι Αντρέγεφ της μονάδας των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα ασκηθούν στην αντιμετώπιση στρατιωτικών μονάδων ανορθόδοξου πολέμου και όπλων υψηλής ακρίβειας και "θα διεξαγάγουν αποστολές μάχης σε συνθήκες ενεργών ραδιο- ηλεκτρονικών περεμβολών και μεγάλης έντασης εχθρικών ενεργειών σε περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων". Οι εχθρικές δυνάμεις στις στρατιωτικές ασκήσεις θα εκπροσωπηθούν από "spetsnaz" (μονάδες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων).

Υπερηχητικά μαχητικά αναχαίτισης Mig-31 και αναγνωριστικά Su-24MR θα λάβουν μέρος, δήλωσε ο ρώσος αξιωματικός διευκρινίζοντας ότι η κλίμακα χρήσης αεροπορικής δύναμης θα είναι πρωτοφανής για αυτού του είδους τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Χθες, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

πηγή: ΑΜΠΕ  

ESPA BANNER