Ειδήσεις

Διεθνή

Ρουκέτες σκορπούν το θάνατο στη Συρία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη ρίψη ρουκετών από τους σύριους εξεγερμένους εναντίον μιας συνοικίας του Χαλεπιού η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του στρατού της Συρίας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Ο απολογισμός (των θυμάτων) των ρουκετών που έριξαν οι τρομοκράτες στη συνοικία Αχραφίεχ ανήλθε σε 13, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον επτά νεκρούς και πέντε τραυματίες από τον βομβαρδισμό της συνοικίας αυτής στο δυτικό Χαλέπι.

Η πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας είναι διχασμένη μεταξύ των συνοικιών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων και αυτών που ελέγχει ο κυβερνητικός στρατός.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου μια επιχείρηση εναντίον των συνοικιών που κρατούν οι αντάρτες με τακτικούς βομβαρδισμούς, συχνά με ελικόπτερα τα οποία ρίχνουν βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά. Από τις επιθέσεις αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Οι εξεγερμένοι από την πλευρά τους ρίχνουν τακτικά ρουκέτες εναντίον των συνοικιών που ελέγχει ο στρατός, ενώ συνεχείς είναι οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το Χαλέπι πλήττεται τις τελευταίες εβδομάδες από συχνές διακοπές στην υδροδότηση για τις οποίες ευθύνεται κυρίως το Μέτωπο αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία, η οποία διέκοψε στις αρχές Μαΐου τη λειτουργία του κεντρικού σταθμού ύδρευσης της πόλης.

Έπειτα από περισσότερο από μία εβδομάδα χωρίς νερό το Συριακό Παρατηρητήριο και η Συριακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσαν ότι αποκαταστάθηκε η υδροδότηση σε κάποιες περιοχές του Χαλεπιού.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε χθες Πέμπτη στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο σταθμός ύδρευσης της πόλης έχει ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν πλέον όλες οι συνοικίες του Χαλεπιού πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ESPA BANNER