Ειδήσεις

Διεθνή

Ρατσιστική έκρηξη από τους κομματικούς συμμάχους της Μέρκελ

Οι Βαυαροί στενοί σύμμαχοι της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ προκάλεσαν την οργή στην χώρα καθώς υποστήριξαν ότι οι οικογένειες των μεταναστών που θέλουν να παραμείνουν στη Γερμανία πρέπει να υποχρεώνονται να μιλάνε τη γερμανική γλώσσα και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους. 

Η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, έκανε την πρόταση αυτή σε ένα σχέδιο πολιτικού σχεδιασμού το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Δευτέρα από τους ηγέτες του CSU.

Στο έγγραφο αυτό, αναφέρεται: «Τα πρόσωπα που θέλουν να παραμείνουν εδώ σε μόνιμη βάση θα πρέπει να υποχρεώνονται να μιλάνε γερμανικά δημοσίως αλλά και εντός της οικογένειας».

Η πρόταση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που καταγράφεται μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών στη Γερμανία, με πολλούς εξ αυτών να προέρχονται από τις ανατολικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία όπως επίσης καταγράφεται και μια άνοδος του αριθμού των προσώπων που ζητούν χορήγηση ασύλου που προέρχονται από τη Συρία.

Την πρόταση αυτή του CSU καταδίκασαν αμέσως τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, περιλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου από το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) του οποίου ηγείται η καγκελάριος. 

«Δεν αφορά τους πολιτικούς εάν εγώ μιλάω λατινικά, κλίνγκον (γλώσσα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ) ή τις διαλέκτους του κρατιδίου της Έσσης στο σπίτι μου» είπε ο Πέτερ Τάουμπερ, γενικός γραμματέας του CDU, σε μια άναρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. 

Η Γιάσμιν Φαχίμι, γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) χαρακτήρισε την πρόταση «απόλυτα παράλογη».

«Το κράτος δεν έχει κανένα ρόλο στο να αποφασίσει ποια γλώσσα θα μιλάνε οι άνθρωποι όταν βρίσκονται στο ίδιο τους το σπίτι» επισήμανε στην εφημερίδα Bild.