Ειδήσεις

Διεθνή

Πρόκληση από τα Σκόπια: Ονόμασαν "Μέγα Αλέξανδρο" ένα συνεδριακό κέντρο

Το συνεδριακό κέντρο των Σκοπίων «Univerzalna Sala», το οποίο υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, μετονομάστηκε, πριν από μερικές ημέρες, σε συνεδριακό κέντρο «Μέγας Αλέξανδρος», σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ειδικότερα, αναφέρει το Πρώτο Θέμα το συνεδριακό κέντρο «Univerzalna Sala», το οποίο είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτίρια της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, κατασκευάστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό στα Σκόπια το 1963, με δωρεές που έγιναν από πολλές χώρες.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, τα τελευταία χρόνια, έχει προχωρήσει σε μετονομασίες αεροδρομίων, σταδίων και δρόμων, δίνοντας σε αυτά ονόματα ιστορικών προσωπικοτήτων της αρχαίας Μακεδονίας. Μάλιστα, το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχει μετονομαστεί σε «αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος», το στάδιο της πόλης των Σκοπίων σε «Αρένα Φίλιππος Β΄», ενώ η εθνική οδός που οδηγεί προς την Ελλάδα έχει μετονομαστεί σε «αυτοκινητόδρομος Μέγας Αλέξανδρος» ενώ έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση τεράστιων αγαλμάτων του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄, στο κέντρο των Σκοπίων.