Ειδήσεις

Διεθνή

Προκηρύχθηκαν βουλευτικές εκλογές στην Ινδία

Η Ινδία, η μεγαλύτερη ομόσπονδη δημοκρατία στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών από τις 7 Απριλίου, εκλογές στις οποίες ο επικεφαλής της εθνικιστικής ινδουιστικής αντιπολίτευσης Ναρέντρα Μόντι θεωρείται ο επικρατέστερος για τη νίκη.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε εννέα φάσεις έως τις 12 Μαΐου, ώστε τα 814 εκατομμύρια των Ινδών να μπορέσουν να προσέλθουν στις κάλπες στα 930.000 εκλογικά τμήματα της χώρας και οι δυνάμεις ασφαλείας να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή της, καθώς κατά το παρελθόν εκλογές αμαυρώθηκαν από βίαια επεισόδια και εκλογική νοθεία.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 16 Μαΐου, δήλωσε η ινδική εκλογική επιτροπή σε συνέντευξη Τύπου. Η επιτροπή διευκρίνισε ότι για να ορίσει το χρονοδιάγραμμα των εκλογών έλαβε υπόψη τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις σχολικές διακοπές, τις γεωργικές καλλιέργειες και τη συλλογή της συγκομιδής.

Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Β.Σ. Σαμπάτ κάλεσε κόμματα και υποψήφιους να σεβαστούν τις "αξίες της δημοκρατίας και του πλουραλισμού" στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δίνοντας "ομιλίες που θα ανταποκρίνονται σε πολύ υψηλές απαιτήσεις".

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) θεωρείται ότι θα επικρατήσει του Κόμματος του Κονγκρέσου το οποίο λαμβάνει πολύ χαμηλά ποσοστά, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια στην εξουσία.

πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

Ινδία: Σχεδόν 15.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού

εμβολιασμος ινδια

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.989 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνουν τους 11.139.516.

Οι θάνατοι ακόμη 98 ασθενών με την COVID-19 παράλληλα αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 157.346 νεκρούς ως εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 170.126 (+1.768 σε σύγκριση με την προηγουμένη) στη χώρα που κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η δεύτερη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα άρχισε στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας. Σκοπός είναι η ανοσοποίηση των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών και άνω των 45 ετών με συννοσηρότητες. Από την έναρξη του εγχειρήματος αυτού κολοσσιαίων διαστάσεων, τη 16η Ιανουαρίου, έχουν πλέον εμβολιαστεί πάνω από 15,6 εκατομμύρια άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κορωνοϊός: Μια ανάσα από το καθολικό lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα

Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας καταθέτει αναφορά κατά Δικαστών στον Άρειο Πάγο

Ηράκλειο: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο ναυτικός