Ειδήσεις

Διεθνή

Παραιτείται από υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ο Τσακ Χέιγκελ

Έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του είναι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑΤσακ Χέιγκελ, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται πηγές μέσα από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και πηγή του πρακτορείου Associated Press, το οποίο σημειώνει ότι παραίτηση θα υποβληθεί εντός της ημέρας.

Κόσμος

Μπάιντεν: 60 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν επιλεγεί για την τρίτη δόση

Μπάιντεν - Χάρις - Πελόζι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την προστασία από τον κορωνοϊό θα χορηγούνται δωρεάν και θα είναι εύκολα προσβάσιμες.

Την ίδια ώρα, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι ο ίδιος θα κάνει την αναμνηστική δόση το συντομότερο δυνατόν.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι 60 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλέον επιλέξιμοι για την αναμνηστική δόση, τα 20 εκατομμύρια μεταξύ αυτών σήμερα.

ΕΜΑ

Την ανάγκη για πλήρως εμβολιασμένους πολίτες επανέλαβε ο επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμβόλια και αντιμετώπισης απειλών υγείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) Μάρκο Καβαλέρι.

Παράλληλα, όσον αφορά την τρίτη δόση εμβολίων για τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι «οι αποδείξεις είναι πιο ξεκάθαρες σχετικά με την ανάγκη να εξετάζουμε αυτή την οπτική για ανθρώπους που είχαν «φτωχή» ανταπόκριση, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι. Εκείνοι με πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να χρειαστούν επιπλέον δόση».

Επισήμανε, ακόμη, ότι «μελέτες που αφορούν στους ανοσοκατεσταλμένους έχουν δείξει ότι αυτή η ομάδα δεν ανταποκρίνεται πάντα στο εμβόλιο και μία τρίτη δόση mRna εμβολίου μετά την δεύτερη, τουλάχιστον έναν μήνα μετά τη δεύτερη, μπορεί να αυξήσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή με τραυματίες - Συναγερμός στην Αστυνομία

Γ. Πλακιωτάκης - Ηράκλειο: Έργο "σταθμός" στον Δήμο Χερσονήσου

Ηράκλειο: Μήνυση εναντίον Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου από αρνητή γονέα

ESPA BANNER