Ειδήσεις

Διεθνή

Παραιτήθηκε από το Σώμα ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν στις ΗΠΑ

Ο 28χρονος λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον ο οποίος προκάλεσε τη έκρηξη οργής και βίας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι με τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, παραιτήθηκε από το αστυνομικό Σώμα έγραψε το Σαββάτο η εφημερίδα St. Louis Post-Dispatch.

Ο αστυνομικός απέστειλε επιστολή στην έδρα της αστυνομίας ισχυριζόμενος ότι παραιτείται λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύθηκε από την τοπική εφημερίδα.

«Ήλπιζα να συνεχίσω να εργάζομαι στην αστυνομία, αλλά και η ασφάλεια των άλλων αξιωματικών της αστυνομίας και της ευρύτερης κοινότητας έχουν μεγάλη σημασία για μένα», αναφέρει ο Ντάρεν Ουίλσον στην επιστολή του. «Μου είπαν ότι αν συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, θα υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους και τους αστυνομικούς Φέργκιουσον, ένα ενδεχόμενο που έπρεπε να σταματήσει», σημειώνει ακόμη ο αστυνομικός.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου πυροδότησε μεγάλες ταραχές στο μικρό προάστιο του Σεντ Λούις, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί. Ο Μάικλ Μπράουν ήταν άοπλος όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον Ουίλσον.