Ειδήσεις

Διεθνή

Πέντε νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στο Λας Βέγκας

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν την Κυριακή στο Λας Βέγκας στην πολιτεία της Νεβάδα, από πυρά που δέχτηκαν από ένα ζευγάρι σκοπευτών ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι αργότερα αυτοκτόνησαν όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή το βράδυ, ο σερίφης του Λας Βέγκας Ντάγκλας Γκιλέσπι ανακοίνωσε ότι δυο αστυνομικοί 42 και 32 ετών έπεσαν θύματα ενέδρας και τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά των δυο ενόπλων, ενώ γευμάτιζαν σε μια πιτσαρία.

Μετά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών οι δύο ένοπλοι πήγαν πεζή σε ένα κοντινό σουπερ-μάρκετ όπου πυροβόλησαν ένα ακόμη άτομο πριν αυτοκτονήσουν, όπως δήλωσε ο σερίφης. Τα στοιχεία του τρίτου θύματος όπως και των δυο δραστών δεν έχουν εξακριβωθεί. «Προφανώς ο ένας ένοπλος πυροβόλησε τον άλλο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε» είπε ο επικεφαλής τη αστυνομίας που χαρακτήρισε την ενέργεια των δυο δραστών «ένα είδος συμφώνου αυτοκτονίας». «Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε αυτό το γεγονός», είπε ο σερίφης Γκιλέσπι χαρακτηρίζοντας «τραγική ημέρα» για το Λας Βέγκας.

Πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δυο ένοπλοι τη στιγμή της επίθεσης κατά των αστυνομικών στην πιτσαρία φώναξαν «αυτή είναι η αρχή μιας επανάστασης». Μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης κατά των αστυνομικών ανέφερε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Οι αστυνομικοί κάθονταν μπροστά μου, ένας άντρας μπήκε μέσα και σκέφτηκα ότι θα ζητήσει ένα ποτό αλλά αμέσως. γύρισε, έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε τον αξιωματικό μπροστά μου».

πηγή: ΑΜΠΕ