Ειδήσεις

Διεθνή

Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε το πολυτελές του παλάτι των "1.150 δωματίων"

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε με σθένος σήμερα το πολυτελές και άκρως αμφιλεγόμενο προεδρικό μέγαρο που οικοδόμησε στην Άγκυρα και διευκρίνισε ότι το επιβλητικό συγκρότημα διαθέτει «τουλάχιστον 1.150 δωμάτια» και όχι 1000 όπως είχε μεταδοθεί από τον τουρκικό Τύπο.

«Η αντιπολίτευση ασκεί κριτική για τη νέα προεδρική κατοικία. Όμως αφήστε με να σας πω ότι διαθέτει τουλάχιστον 1.150 δωμάτια, όχι 1000 όπως υποστηρίζουν» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος ηγέτης υπερασπίστηκε με σθένος το νέο οικοδόμημα που στοίχισε 1,3 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 490 εκατομμύρια ευρώ) και τροφοδοτεί εδώ και εβδομάδες μία δημόσια αντιπαράθεση στην Τουρκία.

«Δεν εξοικονομήσαμε χρήματα καθως πρόκειται για το κύρος» ενός έθνους, τόνισε ο Ερντογάν ενώ υπογράμμισε ότι το προεδρικό μέγαρο δεν ανήκει σε εκείνον: «Δεν είναι το παλάτι μου, δεν πρόκειται για μία ιδιωτική ακίνητη περιουσία, είναι του λαού, του ανήκει».

«Θέλαμε να οικοδομήσουμε ένα ακίνητο προκειμένου οι επόμενες γενιές να λένε: "Από εκεί κυβερνείται η νέα Τουρκία"».