Ειδήσεις

Διεθνή

"Ο κ.Σόιμπλε δεν είπε κάτι καινούριο" λένε οι συνεργάτες του μετά τις αντιδράσεις

Για «παρερμηνεία» των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο σήμερα το Βερολίνο, μετά το σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, στο περιοδικό Focus στην οποία ο Σόιμπλε φάνηκε να συνδέει τις μεταρρυθμίσεις με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας βοήθειας.«Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο Β. Σόιμπλε, ούτε έθεσε θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί από την ίδια την χώρα» απάντησε πηγή του υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του Mega, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η συνέντευξη Σόιμπλε στο περιοδικό Focus.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο», δήλωσε η εκπρόσωπός του, Μαριάνε Κοτε, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί ενδεχόμενης νέας βοήθειας για την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της ευρωζώνης, επισήμανε η κ. Κοτε και επανέλαβε ότι εφόσον μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος η χώρα μας χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.

Πάντως η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

πηγή: Mega, ΑΠΕ-ΜΠΕ