Ειδήσεις

Διεθνή

Ουκρανία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αρνείται τον πρωθυπουργικό θώκο

O Αρσένι Γιάτσενγιουκ, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, απέρριψε απόψε επίσημα την πρόταση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο, ανακοινώθηκε στον επίσημο ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν αντιθέτως στην ανάκληση κάποιων εκ των αμφιλεγόμενων νόμων κατά των διαδηλώσεων που ψηφίσθηκαν στις 16 Ιανουαρίου γεγονός που οδήγησε στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος διαμαρτυρίας, προστίθεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε απόψε με θέμα την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου και των ηγετών της αντιπολίτευσης.

Συμφώνησαν επίσης στην υιοθέτηση ενός νόμου που παρέχει αμνηστία στους συλληφθέντες διαδηλωτές, υπό τον όρο όμως να εκκενώσουν οι διαδηλωτές τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει, κατά τη διάρκεια μιας έκτατης συνεδρίασης του ουκρανικού κοινοβουλίου για την πολιτική κρίση που ταλανίζει την χώρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Κόσμος

Ουκρανία: Ανδρας απειλεί να πυροδοτήσει χειροβομβίδα στην έδρα της κυβέρνησης (βίντεο)

χειροβομβίδα.jpg

Ανδρας απειλεί να πυροδοτήσει χειροβομβίδα στην έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για αληθινή χειροβομβίδα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει έναν άνδρα στην είσοδο του κτιρίου που κρατάει ένα αντικείμενο το οποίο απειλεί να πυροδοτήσει λέγοντας: «Δεν θα βγω ζωντανός από δω!».

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Νιγηρία: Απαγωγείς απαιτούν τεράστιο ποσό για να αφήσουν ελεύθερους 81 μαθητές

Τσεχία: Συγκρούστηκαν δύο τρένα - Τουλάχιστον δύο οι νεκροί

Κατασχέθηκαν 116 τόνοι κοκαΐνης σε επιχειρήσεις που συντόνισε η Κολομβία