Ειδήσεις

Διεθνή

Οριστικό τέλος στο MSN Messenger βάζει η Microsoft

Πρόκειται προφανώς για ένα τέλος εποχής: Το MSN Messenger, το δημοφιλές πρόγραμμα chatting της Microsoft που έκανε την εμφάνισή του το 1999 ως αντίπαλον δέος του ICQ και του AOL ΑΙΜ, θα πάψει οριστικά να λειτουργεί στις 31 Οκτωβρίου 2014.

Ηδη από το 2013 η Microsoft είχε αρχίσει να αποσύρει από την αγορά αυτό που στο μεταξύ είχε μετονομαστεί σε Windows Live Messenger - η υπηρεσία ενσωματώθηκε στο Skype - αλλά η υπηρεσία είχε παραμείνει ζωντανή στην αχανή αγορά της Κίνας.

Μέχρι και πριν από πέντε χρόνια η υπηρεσία μετρούσε περισσότερους από 330 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως, ωστόσο οι ταχύτητες των εξελίξεων στον κόσμο του Διαδικτύου αλλάζουν δραματικά και αστραπιαία το πεδίο και αυτό που ήταν ως τώρα επιτυχημένο, στον επόμενο τόνο είναι ξεπερασμένο. Το 2012 το Skype είχε πια 300 εκατ. χρήστες.

Με μια σύντομη ανακοίνωσή προς τους εναπομείναντες χρήστες του MSN την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της να ενσωματώσει καθολικά την υπηρεσία στο Skype από τις 31 Οκτωβρίου, βάζοντας έτσι ένα τέλος σε ένα λογισμικό 15 ετών που όχι μόνο διαμόρφωσε τον τρόπο που επικοινωνεί ο κόσμος αλλά καθιέρωσε μέρος της «γλώσσας» του Διαδικτύου: Ηταν το MSN που γέννησε την ανταλλαγή emoticons και τις συντομογραφίες LOL κλπ.

ESPA BANNER