Ειδήσεις

Διεθνή

Οι Ουκρανοί επιθεωρούν το φορτίο της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Ουκρανία ξεκίνησε σήμερα την επιθεώρηση του φορτίου της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποτελείται από σχεδόν 300 φορτηγά και προορίζεται για τους πληθυσμούς στις ανατολικής περιοχές της χώρας, στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ στη Ρωσία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας, ο Λεονίντ Ματιούκιν.

«Η επιθεώρηση ξεκίνησε στις 10:00 τοπική ώρα στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ (στη Ρωσία). Από την ουκρανική πλευρά συμμετέχουν 59 εκπρόσωποι—41 συνοριοφύλακες και 18 τελωνειακοί. Το φορτίο θα κατευθυνθεί έπειτα προς το Λουγκάνσκ» προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, διευκρίνισε ο ίδιος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρέθηκαν στην περιοχή Καμένσκ- Σακτίνσκι, όπου είχε σταθμεύσει η οχηματοπομπή από χθες το βράδυ περίπου 30 χιλιόμετρα από το συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ παρατήρησαν εντούτοις την παρουσία φορτηγών που ανήκαν στην φάλαγγα, να παραμένουν σταθμευμένα σε αυτήν την περιοχή.

Συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας μπόρεσαν να ανοίξουν περίπου 10 από τα φορτηγά όπου είδαν σάκους να περιέχουν αλεύρι, ζάχαρη και μπουκάλια νερό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογράμμισε σήμερα ότι η Ρωσία θα είναι η μόνη υπεύθυνη για την ασφάλειά της οχηματοπομπής.

«Η Ρωσία φέρει όλη την ευθύνη προκειμένου οι τρομοκράτες που ελέγχουν ορισμένες περιοχές στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ να μην προβούν σε προκλήσεις (…) εναντίον του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού που έχει αναλάβει τη διανομή της βοήθειας» υπογράμμισε.

πηγή: ΑΜΠΕ