Ειδήσεις

Διεθνή

Λιβύη: Πύραυλοι έπληξαν το μοναδικό εν λειτουργία αεροδρόμιο της Τρίπολης

Μια αεροπορική επιδρομή στοχοθέτησε σήμερα το διάδρομο προσγείωσης του μοναδικού αεροδρομίου που συνεχίζει να λειτουργεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μία πηγή της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε σε χαμηλό ύψος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον του αεροδρομίου Μιτίγκα, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Τρίπολης και τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων της Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης), που πολεμά εναντίον της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Μία πηγή στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε η επιδρομή αυτή χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διευκρινίσει ποιος εξαπέλυσε την επίθεση, ενώ ανέφερε ότι δεν προκάλεσε καταστροφές στον τερματικό σταθμό ή στον διάδρομο απογείωσης.

Οι πτήσεις έχουν προσωρινά εκτραπεί προς το αεροδρόμιο της Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα που βρίσκεται στα ανατολικά της πρωτεύουσας διεξάγονται πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας έπειτα από το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, που υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των αντίπαλων παραστρατιωτικών ομάδων.

Οι μάχες μαίνονται μεταξύ των δύο στρατοπέδων (των πολιτοφυλάκων Φατζρ Λίμπια και των πολιτοφυλάκων της πόλης Ζιντάν) στη δυτική Λιβύη, όπου οι μαχητές του Ζιντάν επωφελούνται από τη στήριξη που τους παρέχουν οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση αλ Τένι και στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, περιλαμβανομένης της πολεμικής αεροπορίας.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί διεξάγονται συχνά στη δυτική Λιβύη εναντίον των δυνάμεων της ομάδας Φατζρ Λίμπια.

ESPA BANNER