Ειδήσεις

Διεθνή

Λιβύη: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος μπροστά σε ξενοδοχείο

Έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης στη Λιβύη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις φρουροί, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εισήλθαν στους χώρους του ξενοδοχείου Corinthia σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του ΙΚ στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του ΙΚ στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και λίβυους αξιωματούχους.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το Corinthia, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Τρίπολης που βρίσκεται στην παραλία, όπου έχουν καταφύγει οι ένοπλοι και αυτή τη στιγμή σημειώνεται ανταλλαγή πυρών.

Ένας ένοπλος ήδη συνελήφθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας Έσαμ Νάας.

Δύο Φιλιππινέζες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών που προήλθαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Nabaa που εδρεύει στην Τρίπολη μετέδωσε ότι "ανώτεροι αξιωματούχοι" βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο.