Ειδήσεις

Διεθνή

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στην Βουλγαρία

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε νεκρό πελεκάνο κοντά στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας, όπως ανακοινώθηκε σε χθεσινή, έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από τον υφυπουργό Γεωργίας και Τροφίμων της χώρας Τσβέταν Ντιμιτρόφ.

   Ο κ. Ντιμιτρόφ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι πολίτες δεν είναι εκτεθειμένοι σε άμεσο κίνδυνο, αλλά και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, μετά τον εντοπισμό του κρούσματος.

   Ο νεκρός πελεκάνος εντοπίστηκε στην προστατευόμενη περιοχή Πόντα, κοντά στο Μπουργκάς (λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας) και, σύμφωνα με τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές, πρόκειται για μεμονωμένο κρούσμα.

   Η Περιφερειακή Διεύθυνση του Μπουργκάς αποφάσισε -μεταξύ άλλων- τη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε η μεταφορά πτηνών από την περιοχή, καθώς και η πώληση αβγών. Απαγορεύτηκε, επίσης, το κυνήγι πουλιών και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας τριών χιλιομέτρων και μιας ζώνης παρακολούθησης δέκα χιλιομέτρων, γύρω από την περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ