Ειδήσεις

Διεθνή

Καλύτερες σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας

Έχει έρθει η ώρα «τώρα» για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, δήλωσε την Πέμπτη από την Αβάνα ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τόμας Ντόναχιου.

«Για πολύ καιρό, η σχέση μεταξύ των εθνών μας καθορίστηκε από τις διαφορές μας. Είναι καιρός να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, και αυτή η στιγμή είναι "τώρα"», δήλωσε ο πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Τόμας Ντόναχιου ένας από τους πλέον ανώτατους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται την Κούβα τα τελευταία χρόνια.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ που αντιπροσωπεύει τρία εκατομμύρια επιχειρήσεις , «πιστεύει ότι είναι καιρός να αρθούν τα μακροχρόνια πολιτικά εμπόδια και να διαγραφούν οι διαφορές μας », είπε επίσης ο Ντόναχιου στο τέλος της τριήμερης επίσκεψης του στην Κούβα επικεφαλής μιας μεγάλης αντιπροσωπείας επιχειρηματιών των ΗΠΑ.

«Πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη. Και πολλά να κάνουμε και στις δύο πλευρές», αποφάνθηκε ο επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα λόμπι των ΗΠΑ.

Περίεργα - Παράξενα

Πορτοφόλι βρέθηκε μετά από… 46 χρόνια και επεστράφη στην κάτοχο

πορτοφολι

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις… Αυτό δείχνει και η ιστορία μιας γυναίκας στις ΗΠΑ, η οποία βρήκε το χαμένο πορτοφόλι της μετά από 46 χρόνια. 

Το πορτοφόλι ανακαλύφθηκε τυχαία, κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης, στον ιστορικό κινηματογράφο Majestic Ventura Theater. Οι εργάτες που το βρήκαν όταν το άνοιξαν είδαν ότι είχε μέσα ένα δίπλωμα οδήγησης με το όνομα Colleen Distin και με την βοήθεια των social media κατάφεραν να την εντοπίσουν. 

«Δεν θα το φανταζόμουν με τίποτα» λέει ο Tom Stevens, ο εργαζόμενος που βρήκε το πορτοφόλι. Οι εργάτες βρίσκονταν στη σοφίτα του θεάτρου για να διορθώσουν κάποια πράγματα τον πολυέλαιο που είχε και κάποια σκουπίδια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το πορτοφόλι της Colleen Distin. 

Το πορτοφόλι είχε παλιές φωτογραφίες, ένα εισιτήριο για συναυλία των Grateful Dead, και το όνομα της ιδιοκτήτριας: Colleen Distin. Η επόμενη κίνηση του Tom Stevens λοιπόν ήταν να κάνει μια ανάρτηση στην σελίδα του κινηματογράφου με φωτογραφίες από το πορτοφόλι και αναζητώντας την Colleen Distin. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Μετά από κάποιο διάστημα, κάποιος γνωστός της Colleen Distin είδε την ανάρτηση και την ενημέρωσε. Τελικά, το πορτοφόλι της παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και εκείνη το άνοιξε με μεγάλη ανυπομονησία, βρίσκοντας μέσα… το παρελθόν της. Αυτό που της προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση ήταν οι παλιές φωτογραφίες της μητέρας της που βρήκε στο εσωτερικό του. «Ηταν πολύ γλυκό επειδή έφυγε από τη ζωή πριν μερικά χρόνια. Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι ένιωσα βλέποντας το πορτοφόλι. Ήταν μια έντονη συναισθηματικά εμπειρία και ταυτόχρονα συναρπαστική», εξηγεί η Colleen Distin.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο πατέρας της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο - Άφησε 38 γυναίκες χήρες

Δύτης υποστηρίζει ότι τον... κατάπιε φάλαινα - Πώς σώθηκε

Ινδία: Ο Κομμουνισμός, ο Μαρξισμός και ο Λενινισμός θα... παραβρεθούν στον γάμο του Σοσιαλισμού