Ειδήσεις

Διεθνή

Ινδονησία: Ο Πραμπόβο αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών

Ο απόστρατος στρατηγός Πραμπόβο Σουμπιάντο, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Ινδονησία, δήλωσε σήμερα πως εγκαταλείπει τη διαδικασία και θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως εντός της ημέρας και να δώσουν τη νίκη στον αντίπαλό του Τζόκο Βιντόντο.

"Στις εκλογές υπήρξε μαζική νοθεία, δομημένη και συστηματική", δήλωσε ο Πραμπόβο προσθέτοντας πως οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Ιουλίου ήταν "μη δίκαιες" και "ανέντιμες".

"Με αυτά τα δεδομένα, θα κάνουμε χρήση του συνταγματικού μας δικαιώματος να απορρίψουμε την προεδρική εκλογή του 2014, η οποία είναι νομικά άκυρη, και συνεπώς αποσυρόμαστε από την τρέχουσα διαδικασία", πρόσθεσε ο Πραμπόβο, σε μια κίνηση θυμού.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση στην Τζακάρτα από την εκλογική επιτροπή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, που πρόκειται να επιβεβαιώσουν τη νίκη του Τζόκο Βιντόντο, του επονομαζόμενου Τζοκόβι.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στις 9 Ιουλίου, αξιόπιστες εκτιμήσεις έδιναν σχεδόν το 53% των ψήφων στον Τζοκόβι και λίγο περισσότερο από 47% στον αντίπαλό του.

Ωστόσο αμφότεροι οι υποψήφιοι ανακοίνωσαν πως νίκησαν. Έκτοτε ο Πραμπόβο δεν έχει πάψει να κατηγορεί το στρατόπεδο του Τζοκόβι ότι επιδόθηκε σε μαζική νοθεία.