Ειδήσεις

Διεθνή

Η πολική αρκούδα που πέθανε από τον ... καημό της

Ο Wang, η τελευταία πολική αρκούδα που ζούσε στην ήπειρο της Αφρικής, πέθανε σε ζωολογικό κήπο του Γιοχάνεσμπουργκ λίγους μήνες μετά το θάνατο της συντρόφου του και αφού... μαράζωσε από τον καήμό του, σύμφωνα με τους φύλακες του ζωολογικού κήπου.

Η αρσενική πολική αρκούδα «μαράζωσε» από τον καημό της από τις αρχές του έτους που η αγαπημένη του και επί χρόνια σύντροφός του έφυγε από τη ζωή. 

Ο 30χρονος Wang ήταν πολύ πληγωμένος και έπασχε από κατάθλιψη μετά το θάνατο της θηλυκής πολικής αρκούδας και συντρόφου του, GeeBee, τον περασμένο Ιανουάριο. Οι δύο αρκούδες είχαν κοινή ζωή για 27 ολόκληρα χρόνια!

Ο Wang, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, υπέφερε από καρδιακή ανεπάρκεια και την Τετάρτη οι κτηνίατροι πήραν την «πολύ δύσκολη απόφαση» να του κάνουν ευθανασία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου του Γιοχάνεσμπουργκ. Στην ηλικία των 30 ετών, ο Wang θεωρήθηκε ότι είχε ζήσει αρκετά, όντας μια πολική αρκούδα που ζούσε σε καθεστώς  αιχμαλωσίας. 

Ο Jenny Moodley, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, είπε ότι μετά το θάνατο της GeeBee, ο Wang ήταν «πολύ επιθετικός», παρουσιάζοντας καταστροφική και ανήσυχη συμπεριφορά. Αξίζει να σημειωθεί πως για μια ολόκληρη μέρα μετά το θάνατο της συντρόφου του, δεν άφησε τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου να πλησιάσουν το σώμα της...

Ωστόσο οι υπεύθυνοι όλο αυτό το διάστημα προσπάθησαν να βελτιώσουν τη διάθεση του Wang, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά του με παιχνιδιών και λιχουδιές. Μάλιστα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η μοναχική αρκούδα έλαβε ως δώρα φρούτα και ένα μοσχαρίσιο φιλέτο σε σχήμα καρδιάς όμως τίποτα από αυτά δεν γιάτρεψε τη ραγισμένη του καρδιά...