Ειδήσεις

Διεθνή

Η Ουάσινγκτον απαγορεύει τις εμπορικές πτήσεις πάνω από τη Συρία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) απαγόρευσε στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Συρία, λόγω της σύγκρουσης που εξακολουθεί να μαίνεται σε αυτή τη χώρα.

«Οι συριακές ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες είναι γνωστό ότι είναι εξοπλισμένες με αντιαεροπορικά όπλα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τις πολιτικές πτήσεις» αναφέρει η FAA, η οποία είχε ήδη απαγορεύσει από τις 8 Αυγούστου στα εμπορικά αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το Ιράκ. 

«Ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν καταφέρει να καταρρίψουν στρατιωτικά αεροσκάφη της Συρίας χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους όπλα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που έχει σημαδέψει τη Συρία για σχεδόν τρεισήμισι χρόνια» αναφέρει η ανακοίνωση-απαγόρευση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απαγόρευση αφορά «όλες τις αμερικανικές εταιρείες και όλες τις εμπορικές πτήσεις», αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πόσα ακριβώς αεροσκάφη και εταιρείες επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση. 

Από τον εναέριο χώρο της Συρίας, όπως και από τον αντίστοιχο του Ιράκ, περνούν οι αεροδιάδρομοι για τις εμπορικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων οι οποίες συνδέουν την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Πηγή: ΑΜΠΕ