Ειδήσεις

Διεθνή

Η Ολλανδία σκέφτεται να βοηθήσει το Ιράκ δίνοντας του όπλα

Η Ολλανδία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συμβάλει να δοθούν όπλα στους Κούρδους μαχητές και τους Ιρακινούς στρατιώτες οι οποίοι πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ εάν η κατάσταση εκεί δεν βελτιωθεί, όπως ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν στον ιρακινό και στον κουρδικό στρατό. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και υποστηρίζει τις σκέψεις των εταίρων της που οπλίζουν τον περιφερειακό κουρδικό στρατό με την υποστήριξη της ιρακινής κυβέρνησης», σημειώνεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

«Εάν η τρέχουσα απειλή για την ασφάλεια συνεχιστεί η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ολλανδία να συμβάλει» στον εξοπλισμό του κουρδικού και του ιρακινού στρατού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία επικαλείται τα πρακτικά μιας επιτροπής του κοινοβουλίου την 11η Αυγούστου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Σε ποιμνιοστάσιο βρήκαν πιστόλι και κυνηγετικά όπλα

Όπλα στον δήμο Μαλεβιζίου

Συνελήφθη, σήμερα (22.06.2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, σήμερα (22.06.2021) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του ημεδαπού και σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι με γεμιστήρα,

2 κυνηγετικά όπλα,

58 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

δερμάτινη φυσιγγιοθήκη

Επιπλέον σε βάρος του ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Έντονη η αίσθηση της ζέστης- Που καταγράφονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ισπανία: Απονεμήθηκε χάρη στους αυτονομιστές της Καταλονίας

Γλυκά Νερά - Απολογία συζυγοκτόνου: Τι υποστήριξε - Τα δύο αιτήματά του