Ειδήσεις

Διεθνή

ΗΠΑ: Συνελήφθη φωτορεπόρτερ στο Φέργκιουσον

Το Getty Images το φωτο- ειδησεογραφικό πρακτορείο επιβεβαίωσε τη σύλληψη από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές ενός από τους φωτογράφους του ο οποίος καλύπτει τα γεγονότα στο προάστιο Φέργκιουσον στο Σεντ Λιούις του Μισούρι. Στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία η οποία αποτυπώνει τη στιγμή της σύλληψης του φωτορεπόρτερ Σκοτ Όλσον, η υπηρεσία Getty Images αναφέρει ότι ο φωτογράφος της «βρίσκεται σε ένα βαν της αστυνομίας μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία».

Το φωτο- ειδησεογραφικό πρακτορείο που έχει άμεση εταιρική σχέση με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν διευκρινίζει τους λόγους για τη σύλληψή του απεσταλμένου του στο Φέργκιουσον, την συνοικία του Σεντ Λιούις που μαστίζεται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα από βίαιες ταραχές εξ αιτίας της δολοφονίας ενός νεαρού αφροαμερικανού από πυρά ενός λευκού αστυνομικού.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλοι δυο δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα στην ίδια περιοχή είχαν επίσης συλληφθεί και κρατηθεί για μικρό χρονικό διάστημα. Η κατάσταση στο κέντρο του Φέργκιουσον παρέμενε τεταμένη και το βράδυ της Δευτέρας παρότι στην περιοχή αναπτύχθηκαν στελέχη της Εθνικής Φρουράς με αρχικό στόχο να περιφρουρήσουν το χώρο γύρω από το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας. Η ανάπτυξη μονάδων της Εθνικής Φρουράς στο Φέργκιουσον ήρε και την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε στην πόλη για δυο συνεχόμενες νύχτες.

Πηγή:ΑΜΠΕ