Ειδήσεις

Διεθνή

Εξαγριωμένο πλήθος στη Νιγηρία έβαλε φωτιά σε έναν φερόμενο βομβιστή καμικάζι

Εξαγριωμένοι πολίτες λίντσαραν και έβαλαν φωτιά σε έναν φερόμενο ως βομβιστή-καμικάζι σε ένα σταθμό λεωφορείων στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου πριν από 3 εβδομάδες είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 30 άνθρωποι σε μία βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτόπτες μάρτυρες και την εφημερίδα Daily Trust.

O φερόμενος ως βομβιστής έφθασε στο σταθμό των λεωφορείων στο Γκόμπε μεταφέροντας ένα σακίδιο, το περιεχόμενο του οποίου δεν επέτρεψε να ελέγξουν οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πέταξε το σακίδιο αυτό και επιχείρησε να το σκάσει κρατώντας ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι του, όπως έγραψε η εφημερίδα, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.

Μία ομάδα νεαρών ανδρών τον έπιασε, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά. Ο άνδρας υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη.

«Υπήρξε ένας διαπληκτισμός, τον άνδρα τον έπιασαν οι επιβάτες (ενός λεωφορείου) που ήθελαν να βεβαιωθούν ότι το σακίδιό του θα το ελέγξουν» οι αρχές, δήλωσε στον Τύπο ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Γκόμπε, Αμπντουλάχι Κούντου.

«Υπήρξαν συμπλοκές, όμως ευτυχώς εκείνος δε μπόρεσε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό πυροδότησης που μετέφερε» συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό ο ύποπτος μετέφερε 5 χειροβομβίδες, 2 όλμους και 5 πυροκροτητές.

«Το πλήθος τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου», δήλωσε ένας κάτοικος, ο Ράμπιου Ούντι, και ένας άλλος περιέγραψε ότι, στη συνέχεια, ο όχλος του πέρασε ένα ελαστικό αυτοκινήτου από το λαιμό και του έβαλε φωτιά.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Η επίθεση που είχε σημειωθεί στο σταθμό λεωφορείων του Γκόμπε την 31η Οκτωβρίου είχε στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και είχε αποδοθεί στην εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.