Ειδήσεις

Διεθνή

Είναι η ψηλότερη νεροτσουλήθρα του κόσμου (βίντεο)

Πρόκειται για την υψηλότερη νεροτσουλήθρα του κόσμου και μάλιστα με την «σφραγίδα» του βιβλίου Γκίνες, που της έδωσε τον τίτλο  τον περασμένο Απρίλιο, λόγω του ύψους της, που φθάνει τα 52 μέτρα. Η νεροτσουλήθρα Verruckt, που γερμανικά σημαίνει «τρελλαίνομαι», βρίσκεται στο Κάνσας των ΗΠΑ και το άνοιγμα της έχει μέχρι σήμερα αναβληθεί τρεις φορές εξαιτίας προβλημάτων που αφορούσαν την ασφάλειά της.

Ο ιδιοκτήτης της νεροτσουλήθρας θέλοντας να πείσει τους υποψήφιους επισκέπτες ότι η τεράστια νεροτσουλήθρα είναι ασφαλής τώρα πια για το κοινό, ανέβηκε ο ίδιος και μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας που την σχεδίασε έκαναν την πρώτη δοκιμαστική πτώση! Αμέσως μετά ο Τζεφ Χένρι δήλωσε ότι επρόκειτο για την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής του και ανέφερε ότι πέφτοντας από την νεροτσουλήθρα αισθάνθηκε σαν να πέφτει από το Empire State, αναφέρει το protothema. 

O ίδιος είπε ότι αρχικά ένιωσε να κάνει ελεύθερη πτώση για μερικά δευτερόλεπτα, αμέσως μετά αισθάνθηκε την απώλεια της βαρύτητας και ύστερα κύλησε σαν να βρίσκεται σε τρενάκι του λούνα παρκ, μέχρι που έπεσε στην πισίνα.

Η εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε ότι η καθυστέρηση των εγκαινίων της νεροτσουλήθρας οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουν να διασφαλίσουν την απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει τον ιδιοκτήτη της νεροτσουλήθρας, Τζεφ Χένρι με τον σχεδιαστή της, Τζων Σούλεϊ, να κάνουν την πρώτη τους δοκιμή. Σημειώνεται, ότι πριν την κατασκευή της Verruckt, η υψηλότερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο ήταν στην Φορταλέτζα της Βραζιλίας, με ύψος 41 μέτρα.