Ειδήσεις

Διεθνή

Δύο νεκροί και 12 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στο Παρίσι

Oι πυροσβέστες πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια ενός τετραώροφου κτιρίου σε προάστιο του Παρισιού αναζητώντας αγνοουμένους κάτω από αυτά. Το κτίριο κατέρρευσε όταν σημειώθηκα μία έκρηξη που φαίνεται πως προκλήθηκε από διαρροή αερίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, ένα παιδί και μία ηλικιωμένη γυναίκα. 
Δώδεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, τέσσερις εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. 

Τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν ακόμα πέντε ενήλικες και πέντε παιδιά, χωρίς να είναι σίγουροι εάν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του δυστυχήματος, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να έλειπαν για διακοπές. 

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν και είχαν οπτική επαφή με μία γυναίκα «περίπου 80 ετών» που ήταν ακόμα ζωντανή και διατηρούσε τις αισθήσεις της κάτω από τα χαλάσματα, ωστόσο η ίδια κατέληξε κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού, εξήγησε ο διοικητής Γκαμπριέλ Πλους.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας). 

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, επεσήμανε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου. 

Εκπρόσωπος της νομαρχίας έκανε λόγο για μια «ισχυρή υπόθεση» προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ μία πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο. 

«Πραγματοποιούνταν εργασίες αερίου στην περιοχή» ανέφερε ο διοικητής Πλούς, χωρίς ωστόσο να συνδέσει προς το παρόν το γεγονός αυτό με την έκρηξη. 

«Είχαν σκάψει το πεζοδρόμιο κάτω ακριβώς από το κτίριο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριλίν Ιβόν, μία κάτοικος της περιοχής που είναι πεπεισμένη ότι οι εργασίες συνδέονται με την έκρηξη. 

ESPA BANNER