Ειδήσεις

Κόσμος

Δάκρυσε για να κερδίσει την εύνοια του δικαστηρίου ο βομβιστής της Βοστώνης

vomvisths.jpg

Την εύνοια του δικαστηρίου προσπάθησε να προκαλέσει ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης έβαλε τα κλάματα  όταν οι συγγενείς του μιλούσαν υπέρ του.

Οι συγγενείς τους δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους με την θεία του να διακόπτει τη διαδικασία εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης που βρισκόταν.

Το σκληρό του πρόσωπο παρουσίαζε ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν ακούγονταν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των ακρωτηριασμένων θυμάτων του ή των συγγενών που έχασαν τους αγαπημένους τους.

Οι καταθέσεις των συγγενών του Τσαρνάεφ είχαν ως μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν την επιείκεια του δικαστηρίου. Να θυμίσουμε, πως στις 8 Απριλίου είχε κριθεί ένοχος για βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Το σκληρό του πρόσωπο παρουσίαζε ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν ακούγονταν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των ακρωτηριασμένων θυμάτων του ή των συγγενών που έχασαν τους αγαπημένους τους.

 

Κόσμος

Ταϊλάνδη: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις υπέρ της παραίτησης του πρωθυπουργού

Ταϊλάνδη: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στην Ταϊλάνδη σήμερα με αυτοκίνητα και μηχανές, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα λόγω της διαχείρισης από μέρους του της κρίσης Covid-19, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας έως σήμερα.

Στην Μπανγκόκ, οδηγοί αυτοκινήτων κόρναραν και μοτοσυκλετιστές ύψωναν τα τρία δάκτυλα του χεριού τους, μια χειρονομία αντίστασης, με έμπνευση από την ταινία "The Hunger Games", καθώς διένυαν μια απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Μνημείο της Δημοκρατίας στο κέντρο της πρωτεύουσας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ.

«Μόλις που βγάζουμε τα προς το ζην τώρα, όλα τα μέλη της οικογένειάς μου έχουν πληγεί», δήλωσε ένας 47χρονος οδηγός, που διαδήλωνε.

«Η κυβέρνηση απέτυχε να παράσχει εμβόλια εγκαίρως και πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμη εμβολιαστεί», τόνισε. «Εάν δεν βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε, η κυβέρνηση απλά θα μας αγνοήσει».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες επαρχίες της χώρας.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στοχεύει να έχει εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους έως τα τέλη του 2021, όμως προς το παρόν, μονάχα το 5,8% του πληθυσμού της των 66 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιστεί πλήρως, ενώ το 21% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Σήμερα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 18.027 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 133 νέους θανάτους από την covid-19, με το σύνολο να ανέρχεται σε 615.314 μολύνσεις και 4.990 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιστίνη: Ο Ισμαήλ Χανίγιε επανεξελέγη στην ηγεσία της Χαμάς

Ινδονησία: Δύο τίγρεις της Σουμάτρας προσβλήθηκαν από την Covid-19