Ειδήσεις

Διεθνή

Γιουνκέρ: "Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο"

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ πρότεινε σήμερα την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

"Υπάρχει ένα 29ο κράτος μέλος που δημιουργείται, το κράτος εκείνων που δεν έχουν απασχόληση...θα ήθελα αυτό το 29ο κράτος μέλος να ενσωματωθεί και πάλι στα υπόλοιπα και προτείνω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων για να γίνει αυτό εφικτό", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις", είπε.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τάχθηκε υπέρ της "επανεκβιομηχάνισης της Ευρώπης" μέσω "προγραμμάτων υποδομής στη δικτύωση υψηλών ταχυτήτων, στα ενεργειακά δίκτυα, στις υποδομές στον τομέα των μεταφορών".

"Η ΕΕ έχει απολέσει μέρος της ανταγωνιστικότητάς της διότι έριξε το βάρος στη δημιουργία πλεονάσματος, πρέπει να ξαναφύγουμε προς τα εμπρός", δήλωσε ο κ. Γιουνκέρ προσθέτοντας ότι "η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο" , καθώς και ότι "η κοινωνική πολιτική πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής".

"Είμαι υπέρ της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς για το καλό όλων", είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ