Ειδήσεις

Διεθνή

Βουλγαρία: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Η βουλγαρική αστυνομία εξάρθρωσε διεθνές εγκληματικό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, μέλη του οποίου ήταν Βούλγαροι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σβετλοζάρ Λάζαροφ.

   Σύμφωνα με τον ίδιο, στην επιχείρηση των βουλγαρικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γαλλίας και της Ισπανίας κατασχέθηκαν ένας τόνος και τετρακόσια κιλά κοκαΐνη, κρυμμένα σε λάστιχα αυτοκινήτων που πήραν μέρος στο ράλι «Παρίσι-Ντακάρ» (το οποίο διεξάγεται στη Λατινική Αμερική αντί στην Αφρική για λόγους ασφαλείας).

   Ο Βούλγαρος αξιωματούχος σε κοινή συνέντευξη με τον πρέσβη της Γαλλίας στη Σόφια δήλωσε ότι τα ναρκωτικά αξίας 237 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν κρυμμένα σε «ανταλλακτικά λάστιχα» για τα αυτοκίνητα του ράλι, τα οποία μετέφερε καράβι από τη Χιλή με προορισμό γαλλικό λιμάνι.

   Σύμφωνα με τον κ. Λάζαροφ, η επιχείρηση ξεκίνησε ύστερα από στοιχεία των βουλγαρικών αρχών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και διεξήχθη με συντονισμό ενεργειών των αστυνομικών των τριών χωρών, με ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο (on line).